Jorunn markerte Frivillighetens dag med denne gaven til Kreftforeningen

For å markere Frivillighetens dag, tok Jorunn Sivertsen fri fra jobb og busset i syv timer for å overrekke Vardesenteret på UNN en spesiell gave fra sin kreftsyke far.

GAVE: Fra venstre: Likeperson Ingrid Hemmingsen, frivillig Jorunn Sivertsen, Marianne Uteng (Vardesenteret UNN) og frivillig Sara Lindmark. Alle foto: Dag Jørgen Helling (Kreftforeningen) 

nyheter

5. desember markeres Frivillighetens dag i hele verden. Altaværing Jorunn Sivertsen er til vanlig frivillig for både Kreftforeningen, på Temakafeen, Treffpunkt og i turgruppa i Alta.

Tirsdag tok hun fri fra jobb for å ta en syv timer lang busstur til Tromsø. Hun dro rett til Vardesenteret på UNN, et tilbud til kreftsyke og til pårørende, for å overrekke en spesiell gave. Hun hadde nemlig med seg en såkalt rikule.

Laget av kreftsyk far

Rikulen er laget av Sivertsens far, som fikk sin andre kreftdiagnose i høst, etter først å ha blitt frisk fra nyrekreft. Han går nå til behandling ved kreftavdelingen på UNN.

– Min far lagde den for lenge siden, og ønsket at den skulle doneres til Kreftforeningen, forteller hun.

Sivertsens mor døde i 2006 av lungekreft, og selv hadde hun lymfekreft i 2003.

– Nå er jeg helt frisk, sier hun.

RIKULE: Jorunn Sivertsens kreftsyke far har laget kunstverket, som ønsket å gi den i gave til Kreftforeningen. 

Rikule

Rikuler vokser ut på trær som er angrepet av plantesykdommer eller virus, og brukes tradisjonelt til produksjon av blant annet knivskaft og turkopper. I samisk kultur blir de brukt til å lage runebommer.

– De vokser ut på stammen, og noen ganger under jorden. Det er som en slags utvekst, eller vorte, forklarer hun.

Når barn blir pårørende

Som frivillig på Treffpunkt jobber Sivertsen blant annet med barn som har blitt pårørende.

– Dette er barn som har kreftsyke foreldre, eller har mistet sine nærmeste til sykdommen, sier hun.

På dette senteret får også barna deltatt på forskjellige aktiviteter.

– Vi driver med alt fra tegning og matlaging til turer og hundekjøring, forteller Sivertsen.

FRIVILLIGHETENS DAG: Dagen ble markert med kake på Vardesenteret. 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter