Måtte innstille busstrafikken: – Det er ikke farlig å ta buss

Alle Nobinas bussruter gjennom Kongsbakken var innstilt, og nå dirigerer de trafikken for å få én og én buss opp bakken.

Magnar Nilssen, driftssjef i Nobina  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Dette skjer i etterkant av trafikkuhellet tirsdag formiddag, der en buss skled på tverra ned Kongsbakken.

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, bekrefter litt før klokken 14.00 til iTromsø at Nobina fortsatt er til stede for å dirigere trafikk i Kongsbakken og Fredrik Langes gate. iTromsø-tipsere opplyser om lange køer av private kjøretøyer i området.

– Vi håper å trekke oss tilbake fra Kongsbakken ganske snart, slik at all trafikk vil flyte som normalt, sier Nilssen.

– Hvorfor har Nobina nok en gang problemer – som ved uhellet i Kongsbakken tidligere i dag?

– I akkurat dét tilfellet sitter jeg ikke på alle opplysninger, men Tromsø har sine utfordringer i snøvær som dette, sier driftssjefen.

– Er det aktuelt å få på plass setebelter på bussene, slik passasjerer etterlyser?

– Ingen bybusser har setebelter, og det er Troms fylkestrafikk som har ansvaret for akkurat dét. Men det er i sammenheng med at det er lave hastigheter på byrutene.

– Er det trygt å velge buss under rådende vei- og kjøreforhold?

– Ja, det er trygt. Nobina kjører cirka 1.300 avganger på en hverdag som dette, og det er problemer i trafikken for alle type kjøretøyer i dag - ikke bare bussene.

Nilssen opplyser at det fortsatt vil være en del forsinkelser på bussrutene med trasé via Kongsbakken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter