Så mye snø dumpa ned i natt

Og mer skal det bli...

Slik ser værkartet ut rundt klokka 12.00 tirsdag formiddag.  Foto: Yr.no

nyheter

Mange ble nok overrasket over snømengden tirsdag morgen, men det har kun dumpa ned 32 cm totalt det siste døgnet.

- Det er jo ikke unormalt mye her i Tromsø, men oppleves nok som mye for de som skal på jobb i dag, sier Rune Skoglund, meteorologikonsulent ved vervarslinga her i Tromsø.

Kommer mer

Utover tirsdag formiddag kommer det mer snø og fortsetter å ligge rett under null grader.

- Det kommer en del snøbyger i dag og de har med seg vind. Det ser ut til at det kan bli litt lettere i ettermiddag og i kveld, mens det også vil komme inn enkelte byger onsdag. Onsdag vil det nok ikke komme like store mengder som de siste dagene, sier Skoglund.

Betydelig skredfare tirsdag

NVE og Varsom melder i dag om betydelig skredfare (farenivå 3) i Tromsø etter det massive snøfallet de siste dagene.

- Skredfaren er primært knyttet til nysnøen som er kommet i kompaniskap med vind. Dette har dannet ustabile fokksnøflak i leområder. Stedvis kan det ha samlet seg mye snø pga. vindtransport. Stedvis kan gammelt vedvarende svakt lag av kantkorn trigges der snødekket er tynt, skriver NVE på varsom.no.

- Skredfaren vurderes til faregrad 3-betydelig. Utvis varsomhet de første dagene etter snøfall og vind

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter