Så mye snø kom det i natt: – Det er langt fra rekord

Onsdag morgen ble snødybden målt til 68 centimeter.

STORE MENGDER: Snøfallet har ført til mye ekstra snømåking for tromsøværinger denne uken. Her er en iherdig snømåker onsdag morgen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Store mengder snøfall de to siste dagene har ført til kaos i trafikken og mye snømåking.

Ifølge klimaforsker Helga Therese Tajet er dette langt fra unormalt.

Over gjennomsnittet

– I dag tidlig ble det målt 68 centimeter snødybde i Tromsø, noe som er en økning på 20–30 centimeter på to dager. Det har skjedd før, for å si det sånn, sier hun.

Likevel er det mer snø nå enn vanligvis i desember.

– Normalt ligger vi på en snødybde på 40 centimeter i desember.

Langt fra rekord

I desember i Tromsø er den største mengden snø målt til 132 centimeter. Den målingen ble gjort i 1983.

– Til sammenligning er den aller høyeste målingen som er gjort i Tromsø på 240 centimeter, påpeker Tajet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter