Sender ut OBS-varsel: Uværet vil treffe Troms i løpet av ettermiddagen

For to uker siden herjet ekstremværet Ylva landsdelen. Torsdag kommer også «lillesøstera» til Troms.
nyheter

– Det blir liten storm med vindkast opp mot 40 sekundmeter i Troms, men det er indre strøk som vil merke dette mest, opplyser vakthavende meteorolog til iTromsø onsdag formiddag.

Vervarslinga i Nord-Norge sendte onsdag kveld ut et OBS-varsel for Troms om kraftig vind og vanskelige kjøreforhold.

– Varselet gjelder både vind og vanskelige kjøreforhold, som følge av alt snøværet de siste dagene, forklarer meteorologen.

Store lokale forskjeller

Uværet når Nordland tidlig torsdag morgen, og når Troms i løpet av ettermiddagen og kvelden. Vinden vil vedvare ut fredag kveld, som er så langt prognosene foreløpig strekker seg.

– Det blir samme situasjon som under Ylva, med vind fra sørøst.

Meteorologen understreker at det er store lokale forskjeller, og det er vanskelig å spå hvor mye vind det vil bli rundt omkring i Tromsø kommune. Det er mulighet for nedbør i form av snø enkelte steder i kommunen under uværet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter