Her forsøker de å utløse skred i Lavangsdalen

E8 var periodevis stengt torsdag formiddag.
nyheter

Oppdatering: Klokka 12.18 melder Statens vegvesen om at arbeidet er ferdig og veien nå er åpen for trafikk.

Torsdag formiddag jobber Statens vegvesen med å sjekke snøforholdene i fjellene som omkranser Lavangsdalen.

Liten fare for større skred

Så langt i dag har de tatt en runde med det helikopter utstyrt med en såkalt Daisybell-klokke over Hestvollan og Henrikstiden.

 - Vi har tatt en runde ved Hestvollan og Henrikstinden med mange spregningspunkt for å sjekke stabiliteten. Det ble ikke utløst noe større skred, men et par små utløsninger som tyder på at det er liten fare for utløsning av et større naturlig skred her nå, sier Ole-André Helgaas, geolog hos Statens vegvesen.

Ny runde fra 12.00

Rundt klokka 12.00 tok de en runde over Stortinden, med samme resultat.

- Vi får testet det nye utstyret vårt, og om det er nok snø til å utløse skred vil det minke sannsynligheten for at det går et naturlig skred over veien på et senere tidspunkt som vi ikke har kontroll på. Dette er forebyggende tiltak satt i sammenheng med de siste dagers store snøfall samt vinden som er meldt fra i ettermiddag, sier Helgaas.

Vurderer flere sikringstiltak

Tirsdag gikk et større skred i Holmbuktura på fylkesvei 293 som stengte veien. Det skredet ble plukket opp på overvåkningssystemet til vegvesnet i området. Et lignende system er blant tiltakene som vurderes nå i Lavangsdalen.

- E8 gjennom Lavangsdalen er Nord-Norges mest trafikerte vei hvor skredfaren er så pass stor og da vurderer vi forløpende flere tiltak for å sikre at det ikke går skred over veien her utover vinteren, sier Helgaas.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter