Spyttet politibetjent i ansiktet – dømt til 21 dager i fengsel

Hendelsen skjedde i forbindelse med en pågripelse.

FENGSEL: En mann i 40-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

En mann i 40-årene er dømt i Nord-Troms tingrett til 21 dagers ubetinget fengsel for å ha sparket en politibetjent i beinet, og spyttet vedkommende i ansiktet. Mannen skal også ha ropt skjellsord. Hendelsen skjedde i juli i år. Hendelsen skjedde etter at mannen var arrestert og satt i politiets cellebil. Mannen erkjente straffskyld.

Mannen ble dømt for brudd på straffelovens paragraf 155, vold mot offentlig tjenestemann.

«Et spark og spytt kan heller ikke anses som bagatellmessig i den situasjon man befant seg i, og særlig spyttet må anses som noe skjerpende fordi det kan innebære en viss smitterisiko», står det i dommen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter