Hilde (21) og Andrea (21) har gått Norge på langs

23. juli startet tromsø-venninnene Hilde Østvik Kaspersen (21) og Andrea Karlsen Rye (21) vandringen fra Nordkapp til Lindesnes. Torsdag kom de fram til destinasjonen.
nyheter

Fire og en halv måned tok turen som strakte seg på godt over 2.500 kilometer, og gjennom både Sverige og Finland. Hele veien gikk jentene til fots.

– Det psykiske har vært mest utfordrende. Jeg har savnet å kunne dusje når jeg vil, å dra på butikken og å kunne se venner og familie, sier Kaspersen.

LES OGSÅ: Andrea og Hilde (21) går Norge på langs: – Vennskapet lever enda (for abonnenter)

– En herlig tur

Venninnene forteller om mange positive opplevelser på veien.

– Det har vært en herlig tur. Vi har møtt mange flotte folk, og hatt utrolig fint vær, sier Rye.

– Det har vært mange fine kvelder med solnedgang, måneskinn og nordlys. Vi har ikke opplevd noe skummelt eller farlig, sier Kaspersen.

Overnattet hos folk de møtte på veien

Hver dag gikk de rundt 17 kilometer, og hver natt sov de i telt, med unntak av noen DNT-hytter på veien. Også har de møtt noen hjelpsomme mennesker rundt om i landet.

– I byene har vi kommet i snakk folk som har invitert oss til å overnatte hjemme hos dem, forteller Kaspersen.

Med unntak av noen besøk fra venner og familie på veien, samt overnattingene hjemme hos folk de har møtt på veien, har damene hovedsakelig tilbrakt hele turen kun i hverandres selskap. Men det har ikke gått utover vennskapet.

– Utrolig nok har vi ikke kranglet i det hele tatt. Vi er fortsatt gode venner. Det er nok ikke mange andre enn Andrea jeg kunne gått på en slik tur med. Den er jo ganske heftig, sier Kaspersen.

Overrasket med musserende

Nå er turen over og de to er på vei tilbake til Tromsø. Siste kvelden ble feiret som seg hør og bør med musserende på hotellet, en overraskelse fra Ryes mor. Og venninnene er helt klare på hva som blir første prioritert nå når de er ferdig med å gå Norge på langs.

– Det blir utrolig deilig å få vasket alt! Også skal jeg henge soveposen på tørk, den har ikke vært tørr på en stund, forklarer Rye lattermildt.

– Jeg gleder meg til å sove inne og spise masse mat, sier Kaspersen.

De to turgåerne har dokumentert hele reisen sin på www.vandrelyst.wixsite.com.