I forrige uke ankom 12 containere gamle Scandic på Langnes. Det markerte starten på 123minilagers nye Tromsø-satsing.

– Vi leier ut containerne som lagerboder for privatpersoner og bedrifter som trenger ekstra lagringsplass, forteller daglig leder Dag Rognlien Stenberg.

Flere hundre containere

Ifølge Stenberg er dreier det seg om helt ordinære shippingcontainere.

– De er brukt en gang og har som regel kommet med varer fra Asia til Norge, så har vi kjøpt dem når de har kommet fram. Vi har flere hundre slike som vi nå kan plassere rundt omkring, avslører han.

SHIPPINGCONTAINERE: Allerede er 12 containere på plass på Langnes, men selskapet har sendt åtte til nordover for å dekke behovet i byen.

De aller fleste kundene bruker lagerbodene til å lagre møbler og innbo.

– Mellom 10 og 20 prosent av kapasiteten leies imidlertid av bedrifter eller organisasjoner som trenger ekstra varelager eller et sted å lagre materialer, sier Stenberg.

Sender flere til Tromsø

Siden oppstarten i Oslo i februar i år har selskapet etablert avdelinger i Lillestrøm, Lørenskog, Bærum, Mjøndalen, Hønefoss, Kongsberg, Holmestrand, Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø.

– Vi har blitt veldig godt mottatt.Vi ser at det ikke har vært så mange aktører på markedet, verken i Tromsø eller andre steder, forklarer den daglige lederen.

I Tromsø ble de 12 første containerne leid ut nærmest idet selskapet åpnet lageravdelingen.

– Vi har derfor sendt opp åtte containere til som snart vil være på plass.

Stenberg opplyser at de vil holde til på den gamle hotelltomta, hvor de leier areal, inntil videre.

– Men eierne har visst planer for eiendommen, så vi får se hvor vi ender opp etter hvert, sier han.

Da det ble kjent at Scandic Hotell skulle stenge i fjor vinter, avslørte Ivar B. Austad i AS TACO, som eier eiendommen og bygget, at planen er å bygge om hotellet til et boligbygg med mellom 150 og 170 små studioleiligheter.