Gode muligheter for åpning av alpinparken denne uken

Holder temperaturen seg lav, kan alpinparken i Kroken åpne allerede til helgen.

KROKEN: Tromsø Alpinsenter kan åpne allerede til helgen, om temperaturene holder seg lave.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Tromsø Alpinpark har gode nyheter til dem som ser fram til vinterens første tur i Krokenløypa. Holder temperaturene seg lave, kan nemlig alpinanlegget åpne allerede før helgen.

– Vi kan ikke love noe, men er evige optimister, sier Rune Kufaas, daglig leder ved Tromsø Alpinpark.

OPTIMISTISK: Rune Kufaas, daglig leder ved Tromsø Alpinpark.  Foto: Tom Benjaminsen

Har prøvekjørt

Snøfallet den siste tiden har gitt et godt grunnlag, og på lørdag ble løypa prøvekjørt. Kufaas forteller at det ikke er mye som gjenstår før alpinentusiastene kan slippe til i bakken.

– Vi trenger bare minusgrader og litt nysnø. Det er fortsatt litt kvist og slikt, som gjør at snøen i bamseløypa og nedre del av bakken ikke tåler så mye slitasje. Fra avstigningen på topp og ned til flata i turløypa er det allerede perfekte forhold, forteller han.

Oppgradert bakke

Skianlegget gikk tidligere i år gjennom flere oppgraderinger, derav kraftigere vannpumper og fire nye snøkanoner. Kufaas forteller at det imidlertid gjenstår litt hjelp fra naturens side, da kanonene ikke kan produsere snø mens løypa er åpen.

OPPLYST: Slik så alpinanelgget i Kroken ut på torsdag i forrige uke.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Temperaturen avgjør hvor mye vann som kan pumpes inn i snøkanonene, og jo kaldere, jo bedre er det. Vi har vært litt uheldig med temperaturer rundt null grader de siste dagene, men fra i morgen skal det fryse på. Holder temperaturen seg rundt 10 minusgrader i fem dager, får vi optimale forhold, sier han.

Informerer fortløpende

Kufaas er glad for at så mange ser fram til åpen bakke, og sier at det også er i deres egen største interesse å åpne så fort som mulig.

– Vi krysser fingra for at vi kan åpne før helga, og kommer til å legge ut informasjon på nettsiden vår fortløpende, sier han.

Om skiforholdene likevel skulle bli sabotert av mildvær, er Kufaas fortsatt optimistisk.

– Det blir nok i hvert fall åpning før jul, lover han.