Troms får fast mobbeombud

Nå innføres en fast ordning med fylkesvise mobbeombud.

TILTAK MOT MOBBING: Stortingsrepresentantene Kristian P. Wilsård (Frp) og Kent Gudmundsen (H) mener fylkesvise mobbeombud vil gjøre det lettere for ofre å ta kontakt.  Foto: Presse

nyheter

Troms fylke deltok i pilotprosjektet, som nå blir en fast ordning i arbeidet mot mobbing.

– Erfaringene fra pilotprosjektet her i Troms er så gode at vi nå utvider ordningen med mobbeombud til hele landet. Veldig mange i Fremskrittspartiet har kjempet politisk for å komme mobbing på skolen til livs, et mobbeombud er ett steg på veien, sier stortingsrepresentant Kristian P. Wilsgård (FrP) i et presseskriv.

Omfattende satsing

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) mener tiltaket vil bidra til et godt og inkluderende læringsmiljø i skole og barnehage uten mobbing.

Med fylkesvise mobbeombud ønsker politikerne å skape forutsetninger for gode lokale løsninger, samt gjøre det enklere for mobbeofre og deres familier å ta kontakt.

– Det er allerede igangsatt flere omfattende tiltak mot mobbing. Blant annet trådte en ny mobbelov i kraft i høst, og vi gjennomfører nå en omfattende kompetansesatsing der flere hundre skoler og barnehager over hele landet deltar sammen med sine respektive kommuner, sier han.

Starter allerede i barnehagen

Det er tatt inn flere hensyn med innføringen av den nye ordningen. Ett av dem er at det mobbeforebyggende arbeidet skal starte allerede i barnehagen.

– Mobbing kan i verste fall ødelegge liv. Som samfunn må vi gjøre alt i vår makt for å unngå at barn og unge blir mobbet, eller blir mobbere. Et mobbeombud løser kanskje ikke alle problemer, men gjort riktig vil det utgjøre en vesentlig forskjell på den enkelte skole, sier Wilsgård.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter