Finn fram spaden – vi har mer snø i vente

Værvarslinga varsler at vi har mer nedbør og kalde dager foran oss.

MER SNØ: På onsdag er det bare å finne fram spadene igjen.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

På onsdag er det bare å finne fram snøskuffene igjen, da det er ventet snøbyger fra indre strøk. Et lavtrykk som har hatt med seg snø gjennom Europa kommer nå nordover via Finland.

– Nedbørsmengden er vanskelig å si, men det blir fort noen centimeter, sier vakthavende meteorolog Magnus Haukeland ved Vervarslinga i Tromsø.

Snøfallet vil gi seg utover torsdagen, og fredagen ser foreløpig tørr ut. Temperaturen vil stort sett holde seg på minusgrader.

– Den vil ligge et sted mellom null og nede på minus seks grader. Fredagen blir litt kaldere, da vi kan få temperaturer nede i minus åtte, sier Haukeland.

Glatte veier

Snøfallet kan føre til glatte veier, så meteorologen anbefaler forsiktig ferdsel i trafikken.

– Det kan bli litt glatt på grunn av snøen, men det blir ikke de aller verste forholdene, sier han.

Meteorsverm

De kommende dagene vil meteorsvermen Geminidene lyse opp nattehimmelen, med høyest aktivitet natt til torsdag. Værmessig ser forholdene heller dårlig ut for tromsøværinger.

– Det ser dessverre ikke ut til å bli klarvær den natten, og det er jo litt synd. Foreløpig ser det best ut sør i Nordland, forteller Haukeland.

Svermen vil imidlertid kunne sees nettene før og etter torsdag, så meteorologen anbefaler å ta en titt på stjernehimmelen tidlig natt til onsdag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter