Årets tromsøværing kandidat 8

Tromsøs soleklare pop-prinsesse

Dagny er byens nyeste stjerneskudd på pophimmelen. Sangene hennes har dukket opp i amerikansk TV-reklame og på «Grey’s Anathomy», og nå har hun også begynt å legge USA for sine føtter gjennom turneer.

Nominert: Dagny kan bli Årets tromsøværing 2017. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

– Det har vært et forrykende år med to Spellemann-priser og masse internasjonal ros. Har du fått tid til å fordøye det som har skjedd?

– Til en viss grad. Men det blir godt å komme hjem til jul. Man må av og til stoppe opp for å skjønne det som har skjedd.

Slik stemmer du på Årets tromsøværing

Behov for bredt uttrykk

– Du har hatt suksess med en rekke singler. Når er albumet klart?

– Jeg jobber mer mot et album nå enn før. Jeg føler et behov for å uttrykke meg bredere, eksperimentere mer enn man kan på singler. Låtene jeg er mest glad i er gjerne ikke dem som er best egnet for radiospilling, men på et album er de viktige for helheten. Jeg er i filtreringsprosessen nå, hvor jeg går gjennom alle låtene jeg har og ser hva som passer inn i sammenhengen.

– Singelen «Backbeat» havnet på «Grey’s Anathomy». Vil noen av de nye sangene dine dukke opp i andre TV-serier eller filmer?

– Det vet jeg ikke noe om foreløpig. Sånt skjer bare. «More, More, More» ble nylig brukt i en stor TV-kampanje for Target. Jeg har fått mye oppmerksomhet i USA som følge av det.

Ser fram til Tromsø-konsert

– Hva med live-planene?

– Jeg turnerte i USA og Canada i november, og gjorde Dublin 7. desember. Nå blir det pause fram til 22. februar, når Norges-turneen starter. Første konsert blir selvsagt i Tromsø. Det er et helt år siden sist, så det ser jeg enormt fram til.

– Du har to jazzmusikerforeldre. Hva synes de om musikken du har valgt å bedrive?

– Ganske bra. Jeg tester alltid låtene jeg lager på dem først. De liker ikke alt, men respekterer det jeg driver med. Jeg tror de synes det er bra at jeg har tatt en annen vei enn dem. De er gode å diskutere veivalg med. Jeg får mange råd derfra. Og de har lært meg å følge magefølelsen.

– Så de sitter ikke innerst inne og håper at du plutselig skal lage en jazzplate?

– Nei, det tror jeg ikke.

– Hva er planene fram mot jul?

– Jeg skal nordover og feire jul på bondegård i Harstad. Jeg tror det blir nydelig, å ri hester og hjelpe til i fjøs. Det skal nytes til fulle.

Her kan du lese om presentasjonen av de øvrige kandidatene:

Kandidat 1: – Tror folk synes vi gjør en god jobb

Kandidat 2: – Jeg er veldig stolt av byen min

Kandidat 3:  – Mitt ønske er at folk skal ta vare på dyrene sine

Kandidat 4: – Jeg synes det er trivelig å hjelpe

Kandidat 5: Matsentralen har samlet inn og delt ut over 60 tonn mat

Kandidat 6: Finnen som på få måneder vant hele byens hjerte

Kandidat 7: Han er gamlebyens fremste forkjemper

Kandidat 9: – Det verste var i grunn redselen jeg hadde på forhånd

Kandidat 10: – Han er ekstrem dedikert, og jeg er ekstremt sulten