Én av tre i Troms tror de har kjørt med promille

Mange i Troms setter seg bak rattet etter at de har drukket alkohol. Det viser en undersøkelse gjort av forsikringsselskapet Gjensidige.

Promille-test  Foto: Ann Sissel Jenssen

nyheter

Undersøkelsen består av en spørreundersøkelse gjennomført av IPSOS med totalt 4.000 deltakere over hele landet. De opplyser ikke hvor mange av respondentene som bor i Troms.

Ifølge en pressemelding oppgir hver tiende bilist i Troms at de av og til drikker alkohol noen timer før bilkjøring, og beregner selv når de er under promillegrensen. Undersøkelsen viser også at én av tre tror de kan ha kjørt med promille.

- Ikke stol på regneferdighetene når du er på julebord. Drikker du alkohol, bør du la bilen stå. Og må du kjøre hjem bør du holde deg til alkoholfri drikke, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige ifølge pressemeldingen.

Det er flere menn enn kvinner som er tilbøyelige til å drikke og kjøre. Det er også flere menn enn kvinner som tror de kan ha promillekjørt.

- Kolliderer du på grunn av promillekjøring vil du normalt ikke få noen erstatning på forsikringen i det hele tatt. I tillegg får du et erstatningskrav for alle skadene du har påført andre, både personskader og materielle skader. Dette kan fort bli millionbeløp, sier Eklo.
Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter