Kommunestyret

Etablerer studentråd i Tromsø

Tromsø kommune styrker samarbeidet med universitetet og studentene.

BEDRE SAMARBEID: Marta Hofsøy (Ap), nestleder i utdanningskomiteen, mener det er på høy tid kommunen får på plass en samarbeidsarena hvor Tromsø-studentenes behov kan fremmes. 

nyheter

Under onsdagens kommunestyremøte ble det, etter forslag fra Arbeiderpartiet og Høyre, vedtatt å etablere et studentråd i Tromsø.

Rådet skal fungere som et høringsorgan hvor representanter fra studentparlamentet møter fra representanter kommunen.

– Et formalisert og fast samarbeid mellom studentene og kommunen kan bidra til å gjøre Tromsø til en ledende studentby der vi lytter til studentenes behov og innspill. Erfaringene fra Trondheim er at dette er en stor styrke, både for studentene og for kommunen, sier Marta Hofsøy (Ap), nestleder i utdanningskomiteen.

HJERTESAK: Jarle Aarbakke (Ap) har siden 2002 ønsket å få på plass et studentråd. 

 

En hjertesak for Aarbakke

Under debatten rundt forslaget, opplyste Ap-politiker og tidligere UiT-rektor, Jarle Aarbakke, at etableringen av et slikt studentråd har vært en hjertesak for ham siden 2002.

– Studentene trenger en arena hvor de kan ta tak i saker som opptar dem og si sin mening om hvordan vi styrer her i Tromsø, særlig siden mange av dem ikke har stemmerett i Tromsø kommune. De aller fleste stemmer i hjemkommunen sin, sier han.

Et bedre, formalisert arbeid

Høyres Sebastian Henriksen, som også er aktiv studentpolitiker, mener rådet vil bedre kommunikasjonen mellom kommunen og studentene.

– Det kan bidra til økt rekruttering, mer kunnskap og bidra til å befeste Tromsøs posisjon som arktisk hovedstad, sier han.

Ifølge studentparlamentsleder Ida-Elise Seppola Aspelund, har hun kjempet lenge for å få saken vedtatt.

– Dette har vært en kampsak for oss i studentparlamentet lenge, og derfor er vi veldig glad for at hele kommunestyret i dag støttet forslaget. Nå gleder vi oss til å få i gang et enda bedre, formalisert samarbeid, til det beste for studentene og Tromsø.