Derfor vil du se jagerfly over Tromsø i dag

En sjelden øvelse vil være synlig fra Tromsø fredag.
nyheter

Luftforsvaret vil i dag øve på formasjonstrening over deler av Nord-Norge. Det er 12 F-16-fly som skal delta.

– Dette er en trening vi sjeldent gjør, men som likevel er viktig for oss, sier oberstløytnant Erik Brettingen, som er skvadronsjef ved 331 skvadronen ved Luftforsvarets base Bodø.

– Mye av treningseffekten ligger i det å klare å få flere jagerfly i luften samtidig. Det vi si en betydelig formasjon med 12 kampklare F-16. Det betyr at vi må planlegge, koordinere og gjennomføre en større aktivitet som dette er. Samtidig er selve oppdraget en øvelse i navigasjon og formasjonstrening for våre piloter, legger han til.

Øvelsen vil være synlig i områdene Lofoten, Andenes, Harstad, Bardufoss, Tromsø, Narvik og Bodø mellom klokken 11.30-14.00.

Sigurd Tonning-Olsen, presse og informasjonsrådgiver, opplyser overfor iTromsø at flyene etter planen vil fly over Tromsø mellom klokken 12.00 og 12.45. Men han poengterer at øvelsen kan forskyves både i tid og sted.