Fem barn og to voksne innlagt på UNN etter front mot front-ulykke i Ramfjord

Ulykken skal ha skjedd 17.30 fredag på E8 i Nordbotn i Ramfjord.

Front-mot-front uykken skal ha skjedd like rundt klokka 17.30 fredag på E8 ved Leirbakken i Ramfjord.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Det var syv personer og en hund var involvert i ulykken, hvorav det er to voksne og fem barn. Alle skal ha vært ved bevissthet da de ble fraktet til UNN.

Hunden ble tatt hånd om av pårørende.

Den første meldingen fra politiet kom klokken 17.30. Meldingen gikk ut på at én person var fastklemt, men personen skal ha kommet seg løs innen nødetatene kom fram til stedet.

– AMK har utløst katastrofealarmen på UNN på grunn av skadegrad og antall pasienter, men de involverte ble fraktet fra stedet med ambulanser og ikke i helikopter, som også var på ulykkesstedet, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Eirik Kileng til iTromsø 18.35.

Front-mot-front uykken skal ha skjedd like rundt klokka 17.30 fredag på E8 ved Leirbakken i Ramfjord.  Foto: Håkon Steinmo

 

Syv innlagt på UNN

– Syv personer, to voksne og fem barn er kommet inn på UNN, det er for tidlig ennå å si noe om statusen deres, opplyser pressevakt Per-Christian Johansen på sykehuset klokka 18.30.

En time senere er det klart at det det er snakk om fire jenter og en gutt mellom 2-15 år. Fire av barna er uskadde, men lagt inn til observasjon, mens et av barna er lettere skadet.

Moderat til alvorlig for mann i 20-årene

En voksen kvinne er også lettere skadet etter ulykken, men stabil. Den andre sjåføren, en mann i 20-årene, er moderat til alvorlig skadet, men også han er stabil.

– Det har i sum tross alt gått bra for seg med de involverte. Det ble utløst gul beredskap her hos oss på grunn av antall involverte og for å sikre at vi hadde nok folk i beredskap når de kom inn, sier Johansen til iTromsø.

Måtte stenge veien

En stund dirigerte politiet trafikken på stedet i ett kjørtefelt. Like før klokken 20.30 ble imidlertid veien åpnet.

– Veien er nå ryddet og åpen for vanlig ferdsel. Sak vil bli opprettet og videre etterforsket for å finne årsaken til ulykken, tvitret politiet.

Vet ikke hva som har skjedd

Operasjonsleder Roy Tore Meyer forteller at politiet var ferdig med undersøkelsene på stedet rundt klokken 21.

– Det som er på det rene er at den ene bilen har kommet over i motsatt kjørebane, men akkurat årsaken til det er ikke avklart så det gjenstår jo da videre etterforskning for å få det avklart, sier han.

Ifølge Meyer har det vært trafikketterforsker på stedet.