Ikea i Tromsø må vente

Det er usikkert når Ikeas varehus i Tromsø vil bygges.

USIKKERT: Det er usikkert når Ikeas varehus i Tromsø vil bygges.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Ifølge artikkel publisert av Dagens Næringsliv fredag er flere varehus satt på vent, blant annet Tromsø. Ikea opplyser dog til iTromsø at status for etableringen av varehuset i Tromsø er uendret siden november i fjor.

– Vi vet ikke når det vil åpne, og har ingen årstall i det hele tatt. Det gjelder ikke bare for Tromsø, men alle nyetableringene, sier kommunikasjonsrådgiver i Ikea, Jorunn Aamodt, til iTromsø.

Det er planlagt etablering av varehus i Vestby, Larvik/Sandefjord, og Ålesund eller Stavanger, samt Tromsø.

Kundene endrer seg

Årsaken til dette er endringer i måten kundene handler på.

– Når vi investerer, er det i et 30-årsperspektiv. Vi må forsikre oss om at kundeopplevelsen blir riktig. Forutsetningene forandrer seg hele tiden, og vi må prioritere ressursene slik at vi kommer nærmere kundene, sier administrerende direktør i Ikea Norge, Clare Rodgers, til Dagens Næringsliv.

TOMTEN: Her skal Ikea etter planen etablere seg.  Foto: Tom Benjaminsen

– Folk handler på en annen måte nå enn tidligere, og har andre forventninger til hele kundereisen. Vi jobber med å finne ut hvordan vi kan møte dette på best mulig vis så kundene får en god handleopplevelse, sier Aamodt til iTromsø.

Prioriterer nytt hovedlager

Et nytt hovedlager i Vestby prioriteres nå  foran de nye varehusene.

– Vi har et større vareutvalg enn tidligere, og et nytt distribusjonssenter i Vestby hjelper oss til å få varene nærmere kunden. Her går fremdriften med full speed, sier Rodgers til Dagens Næringsliv.

Ikea gikk forrige regnskapsår med et underskudd på 99 millioner. Ikea Handel & Eiendom går fortsatt med overskudd. Forrige regnskapsår var dette på rundt 160 millioner kroner før skatt.