De får iTromsøs tredje julestjerne

– Vi tvinger foreldrene til å bli med, og de møter gladelig opp

Elisabeth Haug Lund-Stenvold og Hildegunn Strøm får iTromsøs tredje julestjerne i år for å ha skapt et helt nytt tilbud for små barn på Lunheim.

ALLER ER MED: Ikke bare er Strøm og Lund-Sten­vold med på allidretten. Strøms sønn Cornelis jobber som assistent, og datteren Vårin er deltaker på det ukentlige tilbudet på Lunheim. Foto: Gaute Bergsli 

nyheter

I høst, som et foreldreinitiativ, startet de to opp et ukentlig aktivitetstilbud for de minste barna på Lunheim.

– Det er virkelig viktig det de har gjort, sier fagleder Laila Østgård ved Fastlandet Nord barnehager.

– Skaper trivsel

Det var Østgård som mente de to fortjente en julestjerne for innsatsen.

– De har bidratt til at de yngste barna får tilbud om fysisk aktivitet og lek hver uke, et tilbud de ikke har hatt tidligere. Det er også miljøskapende for foreldrene som møtes og blir kjent, og det er veldig positivt, sier Østgård.

– Det har vært en kjempesuksess, og ungene er veldige ivrige. Jeg ser det former dem og skaper trivsel blant barna, legger hun til.

Smekkfullt med en gang

– Utrolig hyggelig og ikke minst veldig overraskende å få denne julestjerna, sier de to julestjernemottakerne når iTromsø møter dem på lekeplassen på Lunheim.

SKAPER LEKEGLEDE PÅ LUNHEIM: Hildegunn Strøm (til venstre) og Eli­sa­beth Haug Lund-Sten­vold ble både glade og overrasket over å få iTromsøs julestjerne. Foto: Gaute Bergsli 

De to tok initiativ, men står også for driften av allidretten.

Strøm bekrefter at tilbudet deres er blitt en stor suksess, med 20 deltakende barn fra nærområdet hver uke.

– Vi har ikke engang trengt å annonsere for tilbudet, for det ble smekkfullt fra første gang vi arrangerte det.

– For små til å leke fritt

Allidretten arrangeres i gymsalen på Lunheim skole hver tirsdag, med ulike typer lek.

– Det er flott å se at alle barna leker på tvers av avdelingene i barnehagen. Vi tvinger også foreldrene til å være med – og det er mobilforbud. Foreldrene møter gladelig opp hver uke, og de foreslår gjerne leker de selv lekte da de var barn. Tilbudet har ført til et svært godt samhold også blant foreldrene, sier Lund-Stenvold.

– Kan ikke barna leke fritt, er det et behov for organisert lek?

– De er så små, at det er ikke bare å slippe dem ut, sier hun.

– Gøy å være assistent

Strøms sønn Cornelis Strøm Nordling (9) er med som assistent på tirsdagskveldene, når aktivitetstilbudet holdes.

– Det er veldig gøy å jobbe som assistent, sier han.

– Og det er ikke masete å jobbe med så små barn?

– Nei, det er bare artig, særlig når de blir ivrige i leken og løper etter meg, sier Nordling.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter