Unik norsk dokumentarfilm

Viser fram livet sitt på kinoskjermen

Små hverdagsøyeblikk kan fort bli store inntrykk på filmlerretet, mener Zoe Winther-Hansen (13).

SKUESPILLER: Zoe Winther-Hansen har selv sendt inn videoklipp fra livet sitt til regissør Charlotte Røhder Tvedt som har brukt dem i dokumentarfilmen «Mellom oss». På søndag var Zoe til stede på Verdensteatret for å se filmen. For øvrig hennes andre filmpremière denne uken da hun også var med som skuespiller i «Den 12. mann». 

nyheter

Hun er en av syv tromsøværinger som har bidratt til dokumentarregissør Charlotte Røhder Tvedts nye dokumentarfilm «Mellom oss». Der følger Tvedt «vanlige mennesker» fra hele landet og på søndag presenterte hun filmen på Verdensteatret.

– Da jeg fikk høre om dette prosjektet måtte jeg selvfølgelig bidra, sier Winther-Hansen som selv bærer på en drøm om å bli skuespiller.

«Brukergenerert dokumentarfilm»

«Mellom oss» er Norges første dokumentar hvor selve filmen kun består av videoklipp «skuespillerne» selv har sendt inn. Tvedt kaller det en «brukergenerert dokumentarfilm.» Siden har Tvedt satt sammen videobidragene til en 70 minutters lang dokumentar.

– Jeg synes dette er et veldig kult og fint konsept. Regissøren har satt sammen klippene på en genial måte, sier Winther-Hansen.

Mister en tann på filmlerretet

Hun er ikke redd for å dele livet sitt på filmlerretet.

– Dette er en anledning for meg å uttrykke meg selv og fortelle hvordan jeg har det i mitt liv. Siden dette gikk over litt tid ble både bursdagen min og da jeg mistet ei tann med i filmen. Små ting fra hverdagen som kan bli store inntrykk på film.

Tvedt har hatt som mål å vise norske liv fra hele landet, noe Winther-Hansen mener er både viktig og riktig.

– I et slikt prosjekt burde det være all slags folk da vi alle har forskjellige historier å fortelle, sier hun.

– Har regissøren lyktes?

– Ja!