Hjelp oss å hjelpe drukner i giverglede: – Jeg har ikke ord

Kate Eines, avdelingsleder i Hjelp oss å hjelpe i Tromsø, er overveldet av givergleden i byen.

OVERSVØMT: Kate Eines kunne tirsdag bade i alle gavene som hadde kommet inn. Nå starter arbeidet med å finne riktige mottakere av gavene.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Prosjektet «Ensomt juletre» gikk over all forventning for den frivillige organisasjonen. I slutten av november gikk The Edge og iTromsø sammen med Hjelp oss å hjelpe for å redde julen for folk som sliter.

Dette resulterte i at et juletre ble plassert i lobbyen hos The Edge, der tromsøværinger kunne legge ned julegaver til dem som trenger det.

– Helt utrolig

Sakte, men sikkert har lobbyen til The Edge blitt fylt med julegaver. Totalt har de fått inn 1.755 gaver.

– Jeg har ikke ord. Dette er helt utrolig. Jeg visste at givergleden var stor i Tromsø, men jeg ante ikke at det skulle bli så mye, sier Kate Eines, avdelingsleder i Hjelp oss å hjelpe, da hun hentet julegavene under treet.

Tirsdag startet arbeidet med å sortere pakkene, før de senere skal leveres ut til familier.

– Nå skal vi legge rundt 50 pakker hver i søppelsekker, slik at vi får summert opp hvor mange gaver vi faktisk har fått inn. Deretter sorterer vi dem etter for eksempel superundertøy, leker og så videre, sier hun.

– Vi starter nok utkjøringen allerede i dag, sier Eines.

Mørketall

Eines forteller at de har over 120 personer som venter denne hyggelige overraskelsen fra organisasjonen.

– Det er store mørketall når det kommer til fattige familier i Tromsø. Det er en skam at ikke det blir gjort noe med. Det er 120 personer som har meldt fra til oss, men det er jo bare dem som tørr å si ifra.

– Det er skambelagt å be om hjelp, og jeg tror det er mange som føler seg alene om dette, legger hun til.

Hotelldirektør ved The Edge, Øyvind Alapnes, uttalte i november at han håpet at det kom inn så mange gaver at man ikke lenger kunne se juletreet. Hans ønske har nesten blitt oppfylt.

– Det er en typisk Øyvind-kommentar, men det har faktisk kommet inn mye mer enn det vi hadde drømt om, sier han.

– Det er tyngdekraften som gjør at gavene ikke går over treet, sier en tydelig fornøyd hotelldirektør.

Han forteller at flere hotellgjester har vist interesse for konseptet.

– Vi har en god blanding mellom norske og utenlandske gjester, og alle har vært overbegeistret.

– Vil man se lignende juletre i lobbyen til neste år?

– Det blir det helt klart.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter