Over og ut for «Påskemorgen»

En klassiker går i grava når NRK legger ned det direktesendte «Påskemorgen» fra Tromsø.

LEGGES NED: «Påskemorgen» – som har vært sendt direkte fra Tromsø i 17 år – legges ned, og ansvaret for barne-TV i påsken overtas av Oslo. Bildet er fra siste sesong av påskemorgen i Tromsø med programlederne Christer Johnsgård og Selda Ekiz. Foto: Ronald Johansen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I 17 år ble Påskemorgen produsert av NRK Troms – et direktesendt TV-show for de minste barna.

Helt fra starten på begynnelsen av 2000-tallet var det et meget populært program som var fast takst for de yngste seerne i påskeferien.

Ser ikke lineær-TV lenger

HISTORIE: Christer Johnsgård og Selda Ekiz var programledere for «Påskemorgen» i 2017 – og blir dermed de siste til å lede det tradisjonsrike programmet som nå legges ned. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Men nå har den nye TV-hverdagen rullet inn over også «Påskemorgen».

– Vi opplevde et svært stort seerfall i forrige runde, og det er nå så få barn som ser på «Påskemorgen» at vi har valgt å legge det ned, sier programsjef ved NRK Troms, Tone Lein.

Kort forklart: Det er for få barn som ser på såkalt lineært fjernsyn at det ikke lenger er hensiktsmessig å lage et direktesendt program rettet mot dem.

Dagens barn og unge har gått over til å se på nett-TV – og det er det som er spikeren i kista på det tidligere så populære programmet.

Ikke dramatikk

MANGE KJENTE: I 2014 ble «Påskemorgen» ledet av Christer Johnsgård og Carina Olset. Foto: Marius Fiskum.  Foto: Marius Fiskum

 

Ifølge Lein ligger det ingen dramatikk bak beslutningen om å legge ned «Påskemorgen».

Det er imidlertid litt trist at en "gammel traver" nå går i grava.

– Det er alltid litt vemodig å legge ned ting. Ikke minst fordi det er så morsomt å lage live-TV, sier hun.

Hun sier at det vil bli andre live-produksjoner fra Tromsø på nyåret, men det ønsker hun ikke å gå inn på i detalj.

– Jeg kan ikke si noe om det nå, sier hun.

Men «Påskemorgen»er altså historie og kommer ikke på sendeskjemaet mer.

Overtas av Oslo

– Vi må ta innover oss at programmet har gått ut på dato, og det er ingen grunn til å produsere et program som ikke blir sett, sier Lein.

Tromsø vil altså ikke lenger ha produksjonsansvar for morgenprogrammene i påskeferien.

– Nå vil ansvaret for å lage påske-TV bli overtatt av Oslo, og det vil bli mer likt det vanlige Barne-TV – med studioverter som presenterer tegnefilmer og andre innslag, sier Lein.

Programsjefen understreker at nedleggelsen ikke får konsekvenser for budsjett eller bemanning ved NRK-kontoret i Tromsø.

Opprettholder budsjettene

IKKE DRAMATISK: Ifølge programsjef på NRK i Tromsø, Tone Lein, er ikke nedleggelsen av «Påskemorgen» dramatisk. – Vi får beholde budsjettene og de ansatte, og skal lage flere nye produksjoner for barn i 2018, sier hun. Foto: Knut Jenssen  Foto: KNUT JENSSEN

 

Ressursene vil være de samme også neste år.

– Vi beholder trykket på produksjon av barneprogrammer – blant annet skal vi lage to sesonger til av «Planetpatruljen» og én sesong av «Kamp», sier Lein.

De to programpostene er blant de mest sette på NRK Super.

Hun sier at det også i fremtiden skal produseres barne-TV fra Tromsø og Nord-Norge.

– Det er det viktigste – det må produseres barne-TV fra utenfor Oslo slik at barn og unge kan kjenne seg igjen. Det er ikke kun i Oslo det bor barn, sier Lein.

– Det hadde vært en helt annen sak om vi hadde mistet en produksjon helt og holdent, men det er altså ikke det som skjer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter