Slik blir været i julehelga

Etter en uke preget av mildvær, går vi mot en kald og snøfylt julehelg.

Snø og oppholdsvær: Mildværet gir seg for denne gang, og det ligger an til å bli en hvit jul i Tromsø i år. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Fredag vil bli preget av relativ kraftig vind fra vest og nordvest, mens temperaturen daler til rundt null. Fredag og lørdag øker også NVE skredfaren i Tromsø til nivå 3.

– Det vil gå snøbyger jevnt hele dagen og det blir en god del vind, opp til sterk kuling lengst nord i Troms, sier statsmeteorolog Frode Hassel ved Vervarslinga på Vestlandet.

Fanget mellom lavtrykk

Lørdag formiddag kommer Tromsø i klem mellom to lavtrykk, og det vil komme enkelte byger og forbigående minkende vind.

– Bygeaktiviteten tar seg opp i løpet av lørdagskvelden og det blir et jevnt påfyll av byger natt til julaften, sier Hassel.

Roligere forhold julaften

Julaften vil det fortsette med pålandsvind og bygevær.

– Det blir noe roligere vindforhold på julaften, sannsynligvis fra en sørlig retning. Det kommer heller ikke voldsomme mengder snø, forteller Hassel.

Mulighet for flott romjulsvær

Temperaturen fortsetter å synke utover i romjula. Fra og med 1. juledag ligger det an til skikkelig fint vintervær.

– Slik prognosene ser ut nå, blir det fra og med mandag en stabilt kald periode med lite eller ingen nedbør. Det vil være forholdsvis kaldt, men oppholdsvær, sier Hassel.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter