Dette kan du gjøre dersom du kjeder deg i romjula

Du trenger ikke bare å sitte inne og se på TV i jula. Mange av kommunens idrettstilbud holder åpent gjennom romjula.

Gøy på skøyter: Tromsø ishall holder åpent i store deler av romjula. Her venter moro for både store og små.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I år, som tidligere, vil du både kunne gå på skøyter, gå på ski og svømme i den rolige tiden mellom julaften og nyttårsaften.

– Det er greit at folk har noe annet å gjøre enn å sitte hjemme og spise ribbe og pinnekjøtt, sier avdelingsdirektør for kultur, idrett og næring i kommunen, Bjarte Kristoffersen spøkefullt.

Kommunale tilbud

Kommunen skriver på sine nettsider at de «holder åpent i romjula». Med dét sikter de til Tromsø ishall, Alfheim svømmehall og kunstisbanen i Tromsdalen.

  • Tromsø ishall holder stengt julaften, 1. juledag, nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Fra 2. juledag og til 29. desember har de åpent fra klokken 11.00 til 16.00. Lørdag 30. desember er det åpent fra klokken 12.00 til 17.00.
  • Alfheim svømmehall har stengt samme dager som ishallen. På lillejulaften har de åpent fra klokken 10.00 til 16.00. I romjula har de åpent fra 2. juledag til 30. desember klokken 10.00 til 16.00. Stakkevollan svømmehall vil være stengt hele jula.
  • Kunstisbanen i Tromsdalen holder stengt fra julaften og til og med 2. juledag. Fra 27. desember til 30. desember kan du benytte skøytebanen mellom klokken 12.00 og 16.00. Kunstisbanen holder så stengt nyttårsaften, samt 1. 2. nyttårsdag.

Utenom disse tre utvalgte kommunale tilbudene holder også Tromsø alpinpark i Kroken åpent fra 27. desember til nyttårsaften. Alpinanlegget er for tiden stengt på grunn av snømangel, men vil åpne igjen så fort det er nok snø. De vil uansett holde stengt julaften, 1. juledag og nyttårsaften. Det skriver de på sin facebookside.

Viktige tilbud for befolkningen

Kristoffersen sier at det for mange kan være greit å ha noen aktiviteter å gå til.

– Jula er en vanskelig tid for mange, og det er ikke alle som har venner og familie rundt seg. Da kan det være greit å ha noen aktiviteter å gå til, sier han.

– Vi har samme perspektivet om sommeren også. Kommunen skal ta ansvar for å legge til rette for et aktivitetstilbud for befolkningen, fortsetter han.

Han skal selv benytte seg av kommunens aktivitetstilbud i romjula.

– Jeg skal på svømmetrening, forteller Kristoffersen.

Romjulsfotball

Det er ikke bare vinterlige aktiviteter det er mulig å bedrive i romjula. Av mer sommerlige aktiviteter, kan du spille fotball i Fløyahallen.

– Vi har tenkt til å holde åpent i romjula, er gladbeskjeden fra daglig leder i Fløya anlegg, Magne Ripmann.

– Vi setter på lys klokken 10.00 alle ukedager, utenom 1. og 2. juledag, så her blir det ledig for uorganisert aktivitet. Lørdag vil det være delvis ledig, for TIL yngres har leid hallen, fortsetter han.

Også tennishallen og klatrehallen holder åpent i deler av romjula.

– Vi har stengt julaften og 1. juledag, og så har vi åpent fra klokken 15.00-18.00 resten av romjula. Vi har stengt nyttårsaften og 1. nyttårsdag, men de som har inngangskort kan komme å spille hver dag, sier daglig leder i Tromsø tennisklubb, Siv H. Torbjørnsen.

Klatrehallen har et mer redusert tilbud.

– Vi har drop-in-klatring på onsdag og fredag fra klokken 15.00-18.00. Det blir ingen familieklatring slik det har brukt å være, forteller nestleder i Tromsø klatreklubb, Tord Maximus Lund Hansen.

Åpent døgnet rundt

Hvis du er ute etter å finne på noe aktivt i løpet av romjula, finnes det alternativer som har åpent til alle døgnets tider. Man kan for eksempel ta seg en tur ut i en av byens skiløyper.

– Vi satser på å tråkke lørdag (lillejulaften, journ.anm.), og så blir det nok ikke noe tråkking i romjula, da det ikke er ventet noe snø, sier fagleder i bydrift, Jan Kåre Larsen.

Dersom du er av typen som heller foretrekker utråkkede løyper, er fjellene i og rundt byen også åpne døgnet rundt. Vær imidlertid obs på skredfaren.