Fengsel og saftig bot for fyllekjøring med millionbil

En tromsømann i 40-årene må i fengsel i en måned og må betale 160.000 kroner i bot for promillekjøring.

FENGSEL OG BOT: En mann i 40-årene må i fengsel, samt betale en klekkelig bot for å ha kjørt i fylla.  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Det var i september i år som mannen havnet i grøfta på Kollberg i Balsfjord.

Grøftekjøringen skjedde i totiden om natta, og da mannen ble fremstilt for blodprøvetaking to timer senere viste det seg at han hadde en alkoholpromille på 1,88.

Mannen var alene i bilen da han havnet i grøfta.

Det ble en god del materielle skader på mannens bil – en SUV i millionklassen – og selv fikk han noen mindre skader i utforkjøringen.

Klekkelig bot

Saken har nå vært oppe i Nord-Troms tingrett, og mannen har gitt en uforbeholden tilståelse.

Dommen fra tingretten er nå avsagt, og mannen er dømt til 30 dager i fengsel, samt en bot på hele 160.000 kroner.

Grunnen til at boten er så høy er at mannen har en månedslønn på 120.000 kroner – og bøtebeløpet er satt i forhold til denne.

Christer Pedersen

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter