Statens vegvesen med klar melding til bilistene i julen

Skal du ut og kjøre i juleferien bør du planlegge turen.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Med skiftende kjøreforhold oppfordrer Statens vegvesen bilistene til å beregne ekstra tid når de skal kjøre i juleferien.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Grunnen er nemlig at det er skiftende og til dels vanskelige kjøreforhold i hele Nord-Norge.

Vanskelige kjøreforhold

Statens vegvesen oppfordrer derfor bilister til å legge inn litt ekstra tid og planlegge turen godt.

– Værforholdene rundt jul og nyttår kan endre seg raskt både i fjellet og i lavlandet. Dette betyr at du som trafikant må være forberedt og utrustet for å kunne takle vanskelige kjøreforhold, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Kjør etter forholdene

Statens vegvesen opplyser at de følger hele tiden med på forholdene og disponerer tilgjengelig utstyr etter beste evne.

– Som trafikant kan du bidra til en sikker og smidig trafikkavvikling ved å planlegge turen godt og alltid tilpasse farten etter forholdene der du kjører.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter