TIL-direktøren og familien kolliderte med elg

– Det gikk fryktelig fort

Tromsøfamilien skulle på julebesøk i Bardu da en elg plutselig hoppet inn på veien.

KOLLIDERTE MED ELG: Bilen familien kjørte ble ødelagt av sammenstøtet.  Foto: Privat

nyheter

– Det gikk fryktelig fort. Vi rakk ikke å bli redd før vi satt med frontruta i fanget, forteller Inger-Lise Brones som var passasjer i bilen.

Hennes mann, TIL-direktør Stig-Arne Engen, var sjåfør under hendelsen som skjedde i nedre Bardu rundt klokken 19.00 på lillejulaften. I tillegg var deres to barn Ingrid (13) og Sigurd (19) passasjerer. Familiens nye bil ble totalskadd, men Brones forteller at hun bare er glad for at familien slapp unna med skrekken.

– Vi er utrolig heldig siden det gikk så bra. Uhellet skjedde i 60-sonen, så vi hadde ikke så høy fart. Når elgen kom så fort ut på veien, ble det likevel umulig å unngå kollisjonen, sier hun.

Roser viltnemnda

Hun mener kombinasjonen av en god sjåfør, en solid bil og flaks er mye av grunnen til at det gikk så bra.

– Kollisjonsputene ble ikke utløst, men det var glass overalt. Bilen blir nok kondemnert nå, sier hun.

PASSASJER: Inger-Lise Brones sier det var flaks at det ikke gikk verre.  Foto: Kine Hanssen

Dyret ble derimot liggende hardt skadd i grøfta etter sammenstøtet. Brones forteller at de ringte viltnemnda umiddelbart etter hendelsen.

– Jeg må bare gi all ros til viltnemnda for å ha reagert så raskt. Det tok kanskje 45 minutter fra vi ringte til elgen var avlivet, sier hun.

Hentet av familien

Brones forteller at både hun og Engen er fra Målselv-området, og at slektninger raskt var ute med å hente dem etter kollisjonen.

– Vi fikk med oss alt av julegaver og skiutstyr, som faktisk hadde klart seg ganske bra, og lutefisken sto klar da vi kom fram. Kvelden gikk til å snakke sammen om hendelsen, sier hun, og legger til:

– Det ble en spesiell start på juleferien.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter