På jakt etter nordlyset? Her er de beste plassene.

Med mørketiden godt i gang vil mulighetene være store for å se nordlyset.
nyheter

Derfor har Tromsø kommune i samarbeid med Geodata laget et interaktivt kart hvor man bør dra for å se nordlyset.

– Vi har veldig mange mørke steder i Tromsø, men mange vet kanskje ikke at de har et bra utkikkspunkt rett utenfor husdøra. Derfor laget Geodatakontoret et slags «Tromsø by night»-kart, som viser hvilke områder som er lyst opp i kommunen, sier Henrik Romsaas på Park og vei, og Thomas Chareyron på Geodata, til kommunens nettsider.

LES OGSÅ: Fint romjulsvær i vente

Anbefaler steder utenfor Tromsøya

Man trenger ikke dra langt fra Tromsø sentrum for å oppleve nordlyset.

– Det viktigste er at det ikke er sterkt lys foran deg som forstyrrer. Det er egentlig enkelt – jo mindre lys i nærheten, jo mørkere og bedre er forholdene for å se nordlyset. I nærheten av byen vil det alltid være bakgrunnslys som reduserer det du ser på nattehimmelen, så for en skikkelig nordlysopplevelse anbefales det å dra til et av de angitte områdene utenfor Tromsøya.

LES OGSÅ: Slik er skredfaren akkurat nå

Kan ta buss til stedene

I tillegg har aktuelle busstopp og parkeringsplasser blitt lagt inn på de aktuelle stedene på kartet.

– Vi har lagt opp kartet slik at du enkelt kan klikke på punktet du vil dra til, og få opp hvilket busstopp som er nærmest i de bynære områdene. De områdene som har parkeringsplass er også lagt inn, og er koblet til Google Maps slik at du enkelt kan få en veibeskrivelse hvis det trengs, sier Romsaas.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter