På jakt etter nordlyset? Her er de beste plassene.

Med mørketiden godt i gang vil mulighetene være store for å se nordlyset.
nyheter

Derfor har Tromsø kommune i samarbeid med Geodata laget et interaktivt kart hvor man bør dra for å se nordlyset.

– Vi har veldig mange mørke steder i Tromsø, men mange vet kanskje ikke at de har et bra utkikkspunkt rett utenfor husdøra. Derfor laget Geodatakontoret et slags «Tromsø by night»-kart, som viser hvilke områder som er lyst opp i kommunen, sier Henrik Romsaas på Park og vei, og Thomas Chareyron på Geodata, til kommunens nettsider.

LES OGSÅ: Fint romjulsvær i vente

Anbefaler steder utenfor Tromsøya

Man trenger ikke dra langt fra Tromsø sentrum for å oppleve nordlyset.

– Det viktigste er at det ikke er sterkt lys foran deg som forstyrrer. Det er egentlig enkelt – jo mindre lys i nærheten, jo mørkere og bedre er forholdene for å se nordlyset. I nærheten av byen vil det alltid være bakgrunnslys som reduserer det du ser på nattehimmelen, så for en skikkelig nordlysopplevelse anbefales det å dra til et av de angitte områdene utenfor Tromsøya.

LES OGSÅ: Slik er skredfaren akkurat nå

Kan ta buss til stedene

I tillegg har aktuelle busstopp og parkeringsplasser blitt lagt inn på de aktuelle stedene på kartet.

– Vi har lagt opp kartet slik at du enkelt kan klikke på punktet du vil dra til, og få opp hvilket busstopp som er nærmest i de bynære områdene. De områdene som har parkeringsplass er også lagt inn, og er koblet til Google Maps slik at du enkelt kan få en veibeskrivelse hvis det trengs, sier Romsaas.