I fjor ble Fjellfyrverkeriet avlyst – i år lover de et smell av en fest

I fjor måtte Fjellfyrverkeriet se seg slått av vind og vær. I år kommer de mye sterkere tilbake.

LOVER FYRVERKERI: Etter utsettelsen av fyrverkeriet i fjor lover leder for Fjellfyrverkeriet, Kjersti Steffenakk, et skikkelig show ved årsskiftet om kun fem dager.   Foto: Ann Sissel Jenssen

nyheter

– Det var så mye nedbør og dårlig sikt at da vi prøvde å fyre opp en rakett i fjor så vi den ikke selv engang, sier leder Kjersti Steffenakk for Fjellfyrverkeriet.

I år er beskjeden fra meteorologen en litt annen:

– Det er meldt mye bedre vær enn i fjor, kaldt og fint, så jeg tror vi kommer til å få et stort og fint fyrverkeri i år.

LES OGSÅ: Slik blir nyttårsværet

MYE UTSTYR: Veldig mange kilo fyrverkeri samt alt mulig utstyr skal fraktes opp på fjellet på nyttårsaften. Da er Fjellheisen god å ha. Foto: Håkon Steinmo  Foto: Haakon Steinmo

Flere turer med fjellheisen

Steffenakk kan fortelle at årets fyrverkeri nå har blitt levert til lageret deres.

– Nå er det klargjøring av selve fyrverkeriet, årstallet og de andre lysene som står på planen. Vi må pakke alt, tenke på frakt, vi tar jo alt opp på nyttårsaften, så det blir en del turer med fjellheisen for å si det sånn.

For det er en del utstyr som skal opp på fjellet.

– Akkurat hvor mange kilo fyrverkeri vi har er jeg ikke helt sikker på, men det blir ganske mange turer opp og ned. Det er jo også flere ting med stort volum, vi har et par hundre rør som skal opp, sier Steffenakk.

LES OGSÅ: - Vi var litt heldig

GÅR I MINUS: Her viser Erlend Hallstensen fram lageret fullt av fyrverkeri. Foto: Håkon Steinmo  Foto: Haakon Steinmo

Avhengig av støtte

For fjellfyrverkeriet hadde det blitt dyrt dersom de skulle betale for alle turene opp til Fjellstua.

– Vi er en frivillig organisasjon så vi er helt avhengig av at folk støtter oss økonomisk og med varer og tjenester. Sånn som Fjellheisen gjør, sier Steffenakk.

– Det er jo ikke sånn at vi har masse penger på bok, og vi prøver jo å bruke de pengene vi har på fyrverkeri. Før slet vi veldig med økonomien, men etter at grasrotandelen kom har det blitt en av våre hovedinntektskilder.

Fjellfyrverkeriet har også innsamlingsbøsser rundt omkring i byen.

– Jeg vet foreløpig ikke akkurat hvor mye vi har fått inn, men vi går nok i minus per nå, sier hun.

HEDERSPRIS: Her mottar Kjersti Steffenakk (i midten) og Erlend Hallstensen kommunens hederspris av ordfører Kristin Røymo. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Så verdien

Tidligere denne måneden mottok Fjellfyrverkeriet Tromsø kommunes hederspris. Da fortalte Steffenakk at utsettelsen av fyrverkeriet i fjor viste dem hvor viktig de var for folket.

– Vanligvis står vi alle sammen innenfor sikkerhetssonen oppe ved Fjellstua eller vi holder på med årstallet for å tenne det. Da ser vi aldri hvor mange som følger med på fyrverkeriet vårt, og heller ikke om folk er ute for å se på det eller fordi det er nyttårsaften. På soldagen i fjor fikk vi virkelig se hvor mange som var ute og fulgte med.

Når det kommer til de beste stedene å se fyrverkeriet fra trekker Steffenakk fram Kongsbakken og Tromsø Maritime.

– Det er så lenge siden jeg har sett fyrverkeriet selv at jeg vet ikke helt hvor det blir fullt og hvor folk samles, men det er i hvert fall fine steder å se det fra.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter