Influensa-rush på legevakta i jula

Legevakta har hatt nok å gjøre i juledagene.

LEGEVAKT: Legevakta har hatt pasienter innom hele tiden i jula. Foto: Marius Hansen  Foto: Marius Hansen

nyheter

Med god mat på bordet og pakker under treet er det mange som har unt seg en aldri så liten juleferie. Sykdommer er derimot noe som aldri tar ferie. Det har legevakta erfart.

– Det har stort sett vært pasienter innom hele tiden. Noen ganger har pasientene ha måttet vente, men det har ikke vært så ille at de har måttet vente i flere timer, forteller Lisbeth Straumsnes, avdelingsleder på legevakta.

LES OGSÅ: Da kompisen falt i sjøen, reagerte John lynkjapt: - Det var egentlig et mirakel (for abonnenter)

Større pågang

Straumsnes merker at det har vært større pågang i jula enn tidligere.

– Det kan være flere årsaker til dette. Det kan for eksempel være at folk har kommet hjem på juleferie. Vi har fått noen telefoner der hele familien er slått ut med influensa.

– I tillegg er jo fastlegen stengt disse dagene, og noen ganger kan man ikke vente til fastlegen åpner igjen.

LES OGSÅ: Flere reagerer på hvordan de har blitt mottatt på legevakta: - Jeg ble avfeid av legene (for abonnenter)

Mange telefoner

Det som går igjen på legevakta er de normale sykdommene.

– De fleste som har vært innom har slitt med influensa og luftveisinfeksjoner, sier Straumsnes.

Telefonen til legevakta har heller ikke stått i ro.

– Vi bruker mye mer tid på telefonen hvor folk ringer for informasjon og råd for hva de kan gjøre når sykdommen har oppstått. Vi har hatt to ansatte som bare har svart på telefoner, så der har det vært stor pågang.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter