Slik blir nyttårsværet

Kaldt, men klart er prognosene fra meteorologen fem dager før nyttårsaften.

KALDT OG KLART: Alt ligger til rette for en skikkelig fest på nyttårsaften, i hvert fall når det kommer til været. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad

nyheter

I fjor var nyttårsaften preget av nedbør og dårlig sikt. Det var faktisk så dårlig vær at nyttårsaften gikk hen uten det kjente og kjære Fjellfyrverkeriet, som vanligvis ringer inn det nye året.

I år ser det lysere ut for alle som skal feire årets siste dag i byen.

– Nyttårsaften ser veldig lovende ut. Det blir litt mer vind enn det er nå, og temperaturmessig ligger vi på minussida. Sannsynligvis lite nedbør, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum.

Han understreker at alt ligger til rette for en storslått nyttårsfeiring.

– Det blir veldig gode siktforhold, men også litt kaldt, så man må ha godt med klær på seg.

LES OGSÅ: Influensa-rush på legevakta i jula

Vinterlig romjul

Når det gjelder resten av romjula mener Bøyum været vil holde seg stabilt.

– Det ser vinterlig og fint ut fremover. Det kan komme noen snøbyger i løpet av dagen i dag og tidlig i morgen, men bortsett fra det blir det mest oppholdsvær, sier meteorologen og legger til:

– Det vil ikke snø mer enn rundt tre-fire centimeter nå, så det er knapt sånn at man trenger å måke.

På yttersida av Kvaløya og Ringvassøya vil det snø litt mer enn i sentrum.

LES OGSÅ: Dette har brannvesenet hatt å gjøre i jula

– Litt sur vind

Temperaturene vil ligge på mellom fem til åtte kuldegrader i dagene fram mot nyttårsaften, ifølge meteorologen.

Rundt nyttårsaften vil det også bli en del vind.

– Det blir ikke sprengkaldt, men på grunn av vinden kan det bli kaldt. Vinden kommer fra en sørøstlig retning, og kan være litt sur, men ikke sånn at det blir noen problemer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter