Mener mange fortsatt ser på fotball som en mannesport

Guro Pettersen synes unge fotballjenter trenger flere kvinnelige profiler å se opp til.

KEEPER: Guro Pettersen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Den tidligere Fløya-keeperen forteller i et intervju med Nrk om da hun var i en Nike-butikk i London i november. Der var det for det meste bare mannlige fotballprofiler som prydet veggene.

- Jeg mener det er med på å opprettholde en tankegang om at fotball kun er for mannfolk. Unge fotballjenter trenger flere forbilder. Her i Norge vet de fleste hvem Ada Hegerberg er, og det er kjempekult at hun får så mye oppmerksomhet, men vi trenger flere å se opp til, sier Pettersen til Nrk.

- Føler deg som en idiot

Pettersen ble tidligere i år invitert til å være med i en fotballpodkast. Der hadde hun fått spørsmål om hun hadde hatt sex med noen mannlige elitespillere, og i så fall hvem.

- Du føler deg som en idiot, og stiller deg selv spørsmålet om slike ting er det eneste du kan tilby som fotballspiller. Jeg spurte om de mannlige gjestene i podkasten fikk samme spørsmål. Svaret var at de ikke fikk det, men at jeg hadde fått det fordi jeg er så flink til å by på meg selv.

- Stolt

Samtidig har det også skjedd positive ting for kvinnefotballen. Fotballandslagene har signert en avtale som sikrer like økonomiske betingelser for begge kjønn, og Obos har inngått en ny samarbeidsavtale med Toppserien.

- At Obos går såpass hardt inn i damefotballen som de gjør er kjempemoro. Når det gjelder landslagsavtalen, gjør den meg stolt. Og vi ser at avtalen får stor oppmerksomhet i utlandet. Både Sverige og Danmark jobber med liknende avtaler nå, sier Pettersen til Nrk.