Flyplassen måtte oppbemanne på grunn av lange køer

Lørdag formiddag var det kaos på Tromsø lufthavn på en av årets største reisedager. Fra 12-tiden skal ventetiden i sikkerhetskontrollen være nærmere normalen igjen etter at flyplassen oppbemannet.

EKSTREM KØ: 2. januar i år var det lang kø og ampert på Tromsø lufthavn. Det var det også lørdag, men lengst kø blir det over helgen, tror lufthavnsjefen. Arkivfoto: Christer Pedersen 

nyheter

Lufthavnsjef Ivar Schrøen var ikke på jobb lørdag, og hadde heller ikke fått beskjed om unormal stor trafikk.

– Det er ingen som har ringt meg om noen problemer. Det er uansett en kjempestor reisedag, så at det er kø, er helt normalt, sier han på telefon til iTromsø i 12-tiden.

– Kjempesjeldent lang kø

SJelden kost: Lufthavnsjef Ivar Schrøen sier det er sjeldent med ventetid på opptil en halvtime. Arkivfoto 

 

Noen minutter senere, etter å ha ringt og sjekket forholdene, kan han bekrefte at det har vært et uvanlig stort trøkk i sikkerhetskontrollen.

– Ja, det har gått tregt, og ventetiden har vært på mellom 20 og 30 minutter i formiddag. Det er kjempesjeldent at ventetiden er så lang, sier Schrøen.

Køen har løsnet

I tillegg til de ordinære norske rutene har Tromsø lufthavn i ettermiddag flyvninger til både Amsterdam, Frankfurt og Zürich.

For lav bemanning i forhold til antall reisende gjorde at det hopet seg opp.

– Men vi har oppbemannet kjapt, og nå har det løsnet, sier Schrøen.

Rolig søndag, travelt neste uke

Etter den svært travle lørdagen på Tromsø lufthavn, sier lufthavnsjefen at nyttårsaften er en langt roligere reisedag.

– Det blir ikke en normal søndag, for å si det slik. Men 1. nyttårsdag og særlig 2. januar og utover tar det virkelig av igjen, med kjempemange reisende med store jakker og mye håndbagasje i ulike varianter, sier Schrøen.

– Da er det lurt å være ute i god tid, anbefaler han.