Nyttårsværet: – Lite sannsynlig med klarvær rundt midnatt

Det blir fint rakettvær i Tromsø i år, men helt perfekt blir det ikke. Klarværet vi så ut til å få tidligere i uken, ser ut til å utebli.
nyheter

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Gjermund Haugen, sier at været blir bra, men at vi kan forvente litt bygevær i kveld.

– Nyttårsværet er litt usikkert. Det blir mest sannsynlig byger tidligere på kvelden, men de trekker etterpå. Vi tror imidlertid det blir en del skyer hengende igjen, sier han.

Det perfekte nyttårsværet som ble meldt tidligere i uken, med kaldt og klart vær, har altså blitt litt dårligere.

Ikke klarvær

Selv om skyene skal trekke unna byen i løpet av kvelden, vil ikke meteorologen love at det blir klarvær rundt midnatt.

– Det er lite sannsynlig med klarvær rundt midnatt. Vi tror ikke det blir klarvær, men lettere skydekke.

Årsaken til skydekket skal være byger som ligger sør for byen.

– Det ligger litt byger rundt Bardufoss og Senja, og de bygene sørfra vil komme nærmere, men håpet er at de trekker ut mot kysten med midnatt.

– Dersom det skulle være noen byger i området vil det imidlertid være ganske få byger.

Kaldt og vindstille

Temperaturen utover natten vil ligge på cirka det samme som på dagen.

– Temperaturen vil ligge på rundt null grader, og så vil den synke litt etter hvert som det klarner opp. Det blir nok kaldere rundt midnatt, sier Haugen.

For fjellfyrverkeriet er vinden ganske viktig. Den ser ikke ut til å bli et problem i år.

– I Tromsø blir det ganske lite vind, men ikke vindstille. Det blir en sørlig bris, sier Haugen.

Kaldere i morgen

I morgen vil været bli penere enn i dag.

– Temperaturene vil synke utover dagen, etter hvert som det blir mer klarvær. Jeg tror det blir kaldere enn minus fem grader på kvelden, forteller Haugen.

– Det blir fralandsvind, noe som vil gi mye pent vær i morgen, avslutter han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter