Berget ned fra fjellet

En mann i 30-årene gikk seg fast i fjellet like nord for Brokskar ved Rystraumen - og var nødt til å få helikopterhjelp for å ta seg ned.

BROKSKAR: Det var i dette området på Malangshalvøya at mannen gikk seg fast og ble berget av helikopter. Ill: Google Maps 

nyheter

Det forteller operasjonsleder Lennart Steffensen ved Tromsø-politiet.

- Han hadde gitt seg ut i fjellet for å finne hunden sin som hadde forsvunnet, og havnet da i så pass vanskelig terreng at han ikke kom seg ned, forteller han til iTromsø.

Et redningshelipoter hentet ned mannen i halvsekstiden tidlig tirsdag morgen. Da hadde han stått fast i tre timer etter at han ba om hjelp.

Det hele skjedde i lia ovenfor Sandhaugen ved Brokskar på Malangssiden av Rystraumen. Mannen hadde ikke rukket å komme seg så langt opp i fjellskråningen da han gikk seg fast.

- Han startet fra fylkesveien og gikk rett opp, forteller Steffensen.

Han roser mannens avgjørelse om å ikke prøve å ta seg ned for egen maskin.

- Det var et veldig bratt område, og mannen gjorde det eneste fornuftige da han så at han ikke klarte å komme seg ned på egen hånd - han tilkalte hjelp, sier Steffensen

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter