Departementet vil til havs

Nærings- og fiskeridepartementet vil til havs – og vil gjerne ha invitasjoner fra folk som jobber med havet.

NÆRINGSMINISTER: Høyres Monica Mæland Foto: Christer Pedersen  Foto: CHRISTER PEDERSEN

nyheter

Det skriver man i en pressemelding.

– Vi ønsker å møte de som har gode ideer, utvikler nye og spennende teknologier og som tror på at havet er fremtiden for Norge, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

FISKERIMINISTER: Per Sandberg fra Fremskrittspartiet.  Foto: Christer Pedersen

Sandberg og næringsminister Monica Mæland (høyre) vil i løpet av 2018 reise rundt og besøke «havfolk» i spissen for de 350 ansatte på departementet.

Viktig havsatsing

Ifølge Mæland er det maktpåliggende for hennes departement å komme ut på denne måten.

– I 2030 vil 40 millioner mennesker globalt jobbe i havnæringene, og havøkonomien vil doble seg. . Derfor er det viktig at vi trapper opp satsingen på havet i tiden fremover, sier hun.

Departementet har derfor bedt bedrifter, organisasjoner, kunnskapsklynger og andre som jobber med sjømat, reiseliv, forskning, olje- og gass med havet som base om å melde sin interesse for besøk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter