Kommunen med info-møte om jernbane

Ser potensiale i jernbane fra Finland til Skibotn.

SENDT SKRIV: Tromsø kommune har sendt ut skriv til samtlige utesteder for å presisere reglene for alkoholreklame. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Tromsø kommune, Storfjord kommune og Tornedalsrådet holder torsdag et informasjonsmøte og arbeidsverksted om det pågående arbeidet med Ishavsbanen.

Møtet – med tittelen «Arbeidsverksted for Ishavsbanen Kolari – Skibotn (Tromsøregionen)» –  holdes fra klokken 12.00 i Rådhuset, er åpent for alle, men krever påmelding. Dette opplyser Tromsø kommune i en pressemelding onsdag kveld.

Vil kobles opp mot Europa og Asia

«Finland arbeider med å realisere en ny jernbanelinje til en isfri havn. Utredningen overleveres til den finske Regjeringen og transport- og kommunikasjonsminister Anne Berner 28. februar 2018.», står det i pressemeldingen.

Initiativtakerne ønsker med arbeidsverkstedet den 4. januar å sette søkelyset på fordelene med strekningen Kolari – Skibotn (Tromsøregionen), med mål om å presentere dette for Jernbanedirektoratet og den finske utredningen.

De ser også potensialet i en kobling til det internasjonale jernbanenettet mot Europa og Asia.

Ordføreren holder innlegg

Følgende skal holde innlegg:

** Kristin Røymo, ordfører Tromsø kommune
** Bjørn Inge Mo, leder av Tornedalsrådet
** Marius Chramer, spesialrådgiver for samferdsel Troms fylkeskommune
** Nils Arne Johnsen, Haleyg

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter