Sjekk køen på flyplassen

Passasjerene som skulle ut og fly fra Tromsø nå i morges var nødt til å smøre seg med tålmodighet.

KØ: Det tok over 30 minutter å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen på Langnes i morges - og køen strakte seg helt ned til bakveggen på terminalbygget.  Foto: Marianne Haagensen Øien

nyheter

På flyplasssen på Langnes var nemlig køen gjennom sikkerhetskontrollen lang. Svært lang.

- Køen strakte seg gjennom hele avgangshallen ned til bakveggen av bygget, forteller Marianne Haagens Øien, som selv var på tur til Oslo.

Flere iTromsø-tipsere har meldt om det samme, og ifølge tipserne har det tatt opp mot 40 minutter å kommer seg gjennom sikkerhetssjekken selv om begge slusene på flyplassens sikkerhetssjekk har vært åpne.

- For min del tok det ganske nøyaktig 30 minutter, forteller Øien - som er på tur til Oslo da iTromsø snakker med henne.

Heldigvis ventet flyene som passasjerene skulle rekke, forteller hun.

Ledelsen ved Tromsø Lufthavn har ikke vært tilgjengelig nå på morgenen, men har tidligere bedt passasjerer om å være ute i god tid når man skal ut og reise - og spesielt da om morgenen når det ofte er stor opphopning av andre reisende.

Flyplassjef Ivar Schrøen har gitt følgende råd for å gjøre sikkerhetssjekken lettere.

– Pass på hva du pakker i håndbagasjen, så slipper du å pakke opp hele håndbagasjen igjen i sikkerhetskontrollen. Hvis du reiser en hel familie, kan det selvfølgelig være lurt å møte opp i ekstra god tid før avgangen, fortsetter han.

Ifølge iTromsøs tipsere har det både vært vanlige reisende, men også store grupper av utenlandske turister som har stått i køen.

De to første timene fra flyplassen åpner om morgenen går det mellom ti og 12 flyavganger.