Halvar Pettersen (68) vil formelt gå av som havnedirektør senest den 31. mars 2019. Da vil han fylle 70 år.

Det kan også være aktuelt å slutte tidligere dersom en ny havnedirektør blir ansatt før den tid.

I pressemeldingen sier Pettersen at årsaken til at han gir beskjed allerede nå er for at det skal bli en god overgang til en ny ledelse.

- Jeg mener det er viktig at havnestyret får god nok tid for å finne den riktige kandidaten. En god prosess er avgjørende for resultatet. Det ønsker jeg å bidra til, med formelt si opp min stilling allerede nå, sier havnedirektør Halvar Pettersen.

STYRELEDER: Jarle Heitmann skal nå starte jakten på Halvar Pettersens etterfølger.

Pettersen har vært havdedirektør i Tromsø siden 1998. Før den tid var han blant annet fartøysjef i Kystvakta.

Styreleder i Tromsø Havn, Jarle Heitmann, sier at Halvar Pettersen har vært viktig for Tromsø Havns utvikling.

- Halvar Pettersen har vært vital for utviklingen av Tromsø som havneby, transportknutepunkt og næringslivsby. Gjennom å ha ledet en rekke vitale prosjekter, har vi nå en topp moderne infrastruktur, som gjør oss konkurransedyktige for bl.a. cruisetrafikken, fiskeriene og annen rutegående passasjertrafikk, skriver Heitmann i pressemeldingen.

Havnestyret vil allerede nå i vinter starte jakten på en ny havnedirektør, og ifølge Heitmann vil det stilles strenge krav til kandidatene.

- Vi vil stille krav til lederegenskaper, forståelse for offentlig forvaltning og næringsliv, gode evner til relasjonsbygging og kundepleie. Jeg forventer stor interesse om stillingen, sier han.