Tidligere denne uken skrev iTromsø om innbrudd på Tromsø roforenings lager. Blant annet hadde 12 redningsvester, til en verdi av omtrent 10.000 kroner, blitt stjålet. Leder, Hilde Grønbech-Hope, var usikker på hvordan de skulle ha råd til nye redningsvester, noe de må ha for å arrangere roregatta.

Får nye redningsvester

Nå er roregattaen reddet. Lokale Nofi, som jobber mot havbruksnæringen, har nemlig gitt bort 12 flunkende nye redningsvester til roforeningen.

– Vi syntes det var en tragisk situasjon. Og vi vil hjelpe til med å sikre arrangementet, sier markedskonsulent i Nofi, Oddrun Strømmesen.

– Det er viktig å holde liv i roregattaen. Det er med på å få folk til sentrum. Også fokuserer vi mye på sikkerhet på havet, så det var naturlig for oss å bidra, sier salgssjef Daniel Benonisen.

Til deltakerne

Grønbech–Hope er strålende fornøyd med de nye vestene.

– Det er helt fantastisk. Vi er avhengig av hjelp for å gjennomføre roregattaen siden vi stort sett går i null. Hadde vi ikke fått disse vestene måtte vi nok tatt ekstra i kontingent, sier hun, og fortsetter:

– Også er det jo ekstra flott at det er en lokal bedrift.

Redningsvestene legges fram før roregattaen så de som deltar kan låne dem.

Får årlig service

De nye redningsvestene er oppblåsbare av typen Regattas Aquasafe, og har en markedsverdi på mellom 700 og 800 kroner per stykk.

– Det blir jo en verdi, men det viktigste er å bidra, sier Benonisen.

Patronene i redningsvestene varer til 2020.

– Også må dere ta dem med hit årlig så vi får hatt dem på service, sier Strømmesen til roforenings-lederen.

Ny lagringsplass

De nye vestene vil ikke returnere til lageret, men får et nytt hjem enn så lenge.

– Nei, disse blir med til meg nå, sier Grønbech-Hope.