Skigåer skadet på Breivikeidet – helikopteret kan ikke lande

En skigåer har falt og skadet seg på Middagsaksla på Breivikeidet.
nyheter

Meldingen om den skadde mannen kom inn like før 16.00 i ettermiddag.

– Mannen er ikke livstruende skadet, men skal ifølge AMK muligens ha beinbrudd. Det er kaldt på stedet, men han har to personer med seg som jobber med å holde han varm, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

En av personene er i familie med mannen. Skaden skal være i den ene foten.

Et helikopter fra AMK ble sendt ut til stedet, men kunne ikke lande grunnet dårlig sikt. Norsk folkehjelp er på vei til stedet for å berge ned mannen.

Like før 19.00 melder Norsk Folkehjelp at værforholdene på stedet har forverret seg. De har fortsatt ikke kommet fram til skigåeren.

Det skal ikke være fremkommelig med snøskuter i området, og Norsk Folkehjelp ser seg nødt til å benytte ski og truger for å komme fram til mannen.

– Det er bratt og de er nødt til å gå rundt 400 høydemeter, det gjør det mer komplisert. Værforholdene er også dårlig, sier Thomassen.

Politiet er bekymret for at mannen kan bli nedkjølt.

– Jo lengre tid det går, jo større er faren for nedkjøling, og jo mer bekymret for det blir vi. Vi håper de som er der klarer å holde han varm, sier operasjonslederen.

I 21.00-tiden søndag kveld er den skadde mannen på vei ned fra fjellet i en pulk. Norsk Folkehjelp kom fram til mannen rundt klokken 19.30. Tilstanden til mannen skal være uendret opplyser Thomassen.

Klokken 22.00 opplyser politiet om at mannen er berget ned fra fjellet og sendt til UNN.

– Han er ved bevissthet, men skadet og kald, sier Thomassen.

Pressevakta ved UNN opplyser om at mannen ikke var alvorlig skadet og ble fraktet til legevakta.