Flere veier stengt på grunn av skred og uvær

Varsler betydelig skredfare for hele kommunen mandag og tirsdag.
nyheter

Fylkesvei 57 mellom Grøtfjord - Tromvik er stengt på grunn av snøskred melder Veitrafikksentralen klokka 08.28. Politiet er ikke involvert i saken, og ifølge Nordlys er det snakk om et mindre snøskred ved Storvannet. NB! Veien er nå åpnet for trafikk, opplyser Veitrafikksentralen kl 18.10.

Stengt på grunn av skredfare

Fylkesvei 293 ved Holmbuktura er stengt nok en gang på grunn av skredfare. Statens vegvesen melder at det vil bli gjort en ny vurdering klokka 14.00 mandag ettermiddag. NB! Veien vil bli holdt stengt til tirsdag kl 10.00. Da vil det bli gjort en ny skredvurdering.

Den berykta Holmbuktura (merket med x) ligger på fylkesvei 293, som er eneste vei ut og inn for folk som bor i Jøvik.  Foto: Statens vegvesen

Mandag og tirsdag melder Varsom om skredfarenivå 3 i hele kommunen:

– Lokalt store nysnømengder og stedvis mye løs snø i kombinasjon med kraftig vind fører til at det vil dannes ferske fokksnøflak i mange leområder. Den kraftige vinden kan også flytte på snøen i skoggrensen, slik at det dannes ustabile flak der. Enkelte naturlig utløste skred forventes.

Flere forsinkelser i flytrafikken

Avinor melder om hektiske tilstander ved Tromsø lufthavn.

– Det har vært en tøff vintermorgen her og svært hektisk i morgentimene. Vi har hatt stort fokus på å få avgårde morgenflyene, men har i dag ikke lykkes med å få unna det første Norwegian-flyet til Oslo, som ennå står igjen. Temperaturen, snøen og en sidevind skaper litt problemer, men vi har inne ekstra mannskap og alle ryddemaskiner er i gang, sier Sveid-Idar Henriksen, driftssjef ved Tromsø lufthavn Langnes rundt klokka 09.00.

– Uten å forskuttere noe som helst, er det sannsynlig at det blir flere forsinkelser i dag. Folk har heldigvis blitt flinke til å reise, og vi ber reisende i dag om å forholde seg til beskjeder fra selskapene de reiser med og møte opp til planlagt tid om de ikke får beskjed om noe annet.

I alt seks avganger har blitt innstilt i løpet av dagen, fremkommer det på Avinors nettsider. Flere flyavganger har vært opp mot tre timer forsinket.

Hurtigbåtene sliter

Hurtigbåt linje 2 med avgang klokken 10.15 fra Tromsø til Finnsnes, og retur fra Finnsnes klokken 11.35, er innstilt på grunn av tekniske problemer. Det settes opp buss fra Finnsnes 11.35 til Buktamoen. Man kommer seg videre til Tromsø med linje 100 klokken 12.30 fra Buktamoen.

Hurtigbåt linje 2 mellom Tromsø - Harstad må på grunn av uværet sløyfe anløpet til Engenes og gå alternativ trasé til Harstad. Dette medfører forsinket ankomst til Harstad.

Veier i Karlsøy kommune stengt

Mandag morgen er også fylkesvei 306 i Karlsøy kommune mellom Vannareid og Burøysund, samt fylkesvei 305 mellom Torsvåg og Vannareid  stengt på grunn av uvær, melder Veitrafikksentralen.

Karlsøy kommune linje 186: Kansellering i fergesambandet Hansnes-Stakkvik. Avgangen fra Stakkvik klokken 10.55 og fra Hansnes klokken 11.15 er innstilt på grunn av dårlig vær. Normale ruter forventes gjenopptatt f.o.m. avgang Stakkvik klokken 1420 i ettermiddag.

iTromsø oppdaterer saken!