Heitmann ny gruppeleder for Arbeiderpartiet

Jarle Heitmann blir gruppeleder i kommunestyret for Arbeiderpartiet.

YTRINGSFRIHET: Jarle Heitmann og resten av det røde flertallet i kommunen vil stedfeste at de ansatte har rett til å ytre seg – uten frykt for straff.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det ble klart mandag kveld.

Heitmann er i dag formannskapsmedlem for Arbeiderpartiet, samt finanspolitisk talsperson for partiet.

Han er også styreleder i Tromsø Havn.

Varsler "spissere" parti

Heitman overtar etter Brage Larsen Sollund som varslet sin avgang i desember da han fikk jobb som regionleder i Kreftforeningen.

- Det vil ikke bli den store forskjellen etter at jeg overtar, vi har samarbeidet godt i gruppa tidligere. Det som eventuelt kan være en endring er at partiet blir litt "spissere" ettersom jeg sitter i formannskapet, noe Brage ikke gjorde. Det var litt utfordrende at gruppelederen ikke satt der, sier Heitmann til iTromsø.

GÅR: Brage Larsen Sollund begynner i ny jobb i Kreftforeningen. 

Jarle Heitmann var gruppeleder i partiet i perioden Sollund var byråd, og har vært nestleder i kommunestyregruppa etter at Sollund ble valgt til den stillingen.

Ny komiteleder ikke klar

Det var styret i Tromsø Arbeiderparti og kommunestyregruppa som valgte Heitmann.

Brage Larsen Sollund har også gått av som leder i byutviklingskomiteen, men der har Arbeiderpartiet ennå ikke funnet ut hvem som skal overta.

- Der er vi ennå ikke klare, og vi har en måned på oss til å finne en ny komiteleder, sier Heitmann.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter