Politiet tause om etterforskningen av samfunnstopp siktet i sedelighetssak

Før helgen ble det kjent at en samfunnstopp fra Tromsø ble varetektsfengslet, siktet for misbruk av en sårbar situasjon til seksuelle formål eller prostitusjon.

Politistasjonssjef, Anita Hermandsen.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Tromsømannen ble torsdag fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett.

Fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet etter domstollovens paragraf 130 og iTromsø har dermed ikke mulighet til å referere fra den.

Mannen har vært en profilert samfunnstopp gjennom flere år.

Fortsetter etterforskningen

Mandag sier en ordknapp politistasjonssjef, Anita Hermandsen, at de ikke har nye opplysninger i saken.

- Vi etterforsker saken videre, men av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer om saken, sier Hermandsen.

Gunhild Bergan ved Advokatfirmaet Elden er oppnevnt som bistandsadvokat for den fornærmede i saken. Til iTromsø opplyser hun at hun ikke ønsker å kommentere saken i det hele tatt.

Siktet for menneskehandel-paragraf

Politiet var fredag tilbakeholdne med å kommentere saken, men sier til iTromsø at de etterforsker saken etter følgende paragrafer i straffeloven:

- Gammel straffelov, paragraf 224, første ledd, bokstav A: Den som ved vold, trusler, misbruk av sårbar situasjon eller annen utilbørlig atferd utnytter en person til prostitusjon eller andre seksuelle formål, eller som forleder en person til å la seg bruke til slike formål, straffes for menneskehandel med fengsel inntil 5 år.

- Ny straffelov, som trådte i kraft 1. oktober 2015, paragraf 295, bokstav A: Med fengsel inntil 6 år straffes den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang, eller får noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter