Jarle Heitmann åpner for å bli Aps varaordfører-kandidat

Heitmann ønsker seg en 2. eller 3. plass på Arbeiderpartiets liste til kommunevalget i 2019. – Hvis jeg blir foreslått på en lavere plass enn det blir jeg skuffet, sier han.

VARAORDFØRER?: Jarle Heitmann (Ap) ønsker å bli Arbeiderpartiets varaordfører-kandidat. 

nyheter

Så langt har tre av Aps toppkandidater meldt at de takker nei til gjenvalg: Ragni Løkholm Ramberg, Brage Larsen Sollund og varaordfører Jarle Aarbakke. Nå ser Jarle Heitmann en mulighet for å ta over for sin navnebror i 2019.

– Jeg har stor tro på prosjektet vårt, som jeg kaller «Prosjekt-Kristin». Det er ikke ferdig i 2019, og det vil jeg gjerne ha en sentral rolle i prosjektet videre. Enten på andreplass eller tredjeplass, for å kunne fortsette som gruppeleder. Hvis jeg blir foreslått på en lavere plass enn det blir jeg skuffet, sier Heitmann.

Andreplassen på kommunestyrelister er partienes varaordførerkandidat.

Les også: Ap-toppene gir seg selv 186.000 i lønnsøkning – hver

– Brage har gjort en strålende jobb

Heitmann tok denne uka over som gruppeleder for Ap etter Brage Larsen Sollund, som varslet sin avgang i desemberda han fikk jobb som regionleder i Kreftforeningen.

– Det har vært litt usikkerhet rundt hvem som har vært gruppeleder i Arbeiderpartiet, og det har vært litt utfordrende med at Brage ikke sitter i formannskapet. Og det er heller ikke så rart siden det har vært bytter i modell fra parlamentarisme til formannskap, og vi har byttet gruppeledere. Men Brage har gjort en helt strålende jobb, sier Heitmann.

Les også: Jarle mistet faren som tiåring - har samlet inn over 15.000 til kreftsaken

Får ikke mer lønn

iTromsø har tidligere skrevet om lønningene til Ap-toppene i kommunen, men Heitmann bedyrer at han ikke går opp i lønn med det nye vervet.

– Jeg får ikke mer lønn nå, selv om jeg får mer ansvar. Det er viktig å understreke.