Ny undersøkelse viser at folk i Troms har stor tillit til politiet

Selv om de fleste føler seg trygge, er folk likevel bekymret for å bli utsatt for svindel på nett og identitetstyveri.

FORNØYD: Visepolitimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt er fornøyd med at folk flest føler seg trygge i Troms, og har stor tillit til politiet. FOTO: RONALD JOHANSEN  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Hvert år gjennomfører Ipsos en innbyggerundersøkelse for Politidirektoratet. Gjennom en 14 minutter langt telefonsamtale blir over 5000 mennesker oppringt på landsbasis, mens 374 personer har svart på undersøkelsen i Troms.

Og undersøkelsen for 2017 viser at publikum har høy tillit til politiet.

Hele 81 prosent av innbyggerne i Troms har svært eller ganske stor tillit til politiet, noe som er på linje med fjoråret. Nasjonalt er tallet 83 prosent, som er en liten økning fra fjoråret.

97 prosent føler seg trygge

Videre viser undersøkelsen at så mange som 97 prosent av innbyggerne i Troms føler seg trygge.

– Vi er spesielt glade for at så mange som 97 prosent føler seg trygge der de bor og ferdes. Nå skyldes det mange flere ting enn akkurat politiets arbeid, men også vi i politiet kan glede oss over at det er slik, sier visepolitimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt.

Likevel er det noen ting folk bekymrer seg for mer enn annet, og undersøkelsen viser at nettbasert kriminalitet ligger på topp. Det handler svindel på nett og identitetstyveri, som man de senere årene har skutt i været. Det folk bekymrer seg tredje mest for å bli utsatt for er trafikkfarlige hendelser.

Les også: Folk er mindre fornøyd med offentlige tjenester

For lite synlig i lokalområdet

Undersøkelsen viser også at 80 prosent mener det er lett å komme i kontakt med politiet, men kun 34 prosent sier at politiet har regelmessig kontakt med innbyggerne i lokalområdet. Videre er det kun 63 prosent som mener politiet regelmessig er synlig i lokalområdet.

Av de spurte i undersøkelsen som har vært i kontakt med politiet, er 12 prosent misfornøyde. Det handler om at de mener de ikke fikk nødvendig hjelp, at politiet ikke tok saken på alvor, mangel på respekt og at politiet ikke fulgte opp saken i etterkant.

Spørreundersøkelsen viser også at så mange som en tredjedel av innbyggerne i Troms er bekymret for terrorangrep i Norge.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter