Borch fikk grove meldinger fra høystående politikere

– Dette har vært tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter.

Sandra Borch (Sp)  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

nyheter

Det er i etterkant av at det ble kjent at Dag Rønning (Sp) trekker seg som fylkesordfører i Hedmark etter varsler om upassende oppførsel mot yngre jenter, Sandra Borch (Sp) deler sin historie med Nationen.

– Etter det vi har sett de siste dagene, er jeg dessverre ikke veldig overrasket. Dette er noe som er overalt i samfunnet, og som vi må ta et oppgjør med. At saker om seksuell trakassering har dukket opp i eget parti, er selvfølgelig en veldig trist sak. Det var helt rett av Dag Rønning å trekke seg, sier Borch til Nationen.

Borch sitter i dag på Stortinget for Troms Senterparti, og var leder for Senterungdommen mellom 2011-2013.

– I perioden som leder av Senterungdommen fikk jeg meldinger fra høytstående politikere i andre partier som jeg i dag anser å være seksuell trakassering. Dette har vært tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter. Jeg tror det er veldig forskjellig hvordan vi håndterer det, men jeg valgte å overse disse meldingene. Det er nok mange som ville reagert annerledes, sier Borch til Nationen.