Borch fikk grove meldinger fra høystående politikere

– Dette har vært tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter.

Sandra Borch (Sp)  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

nyheter

Det er i etterkant av at det ble kjent at Dag Rønning (Sp) trekker seg som fylkesordfører i Hedmark etter varsler om upassende oppførsel mot yngre jenter, Sandra Borch (Sp) deler sin historie med Nationen.

– Etter det vi har sett de siste dagene, er jeg dessverre ikke veldig overrasket. Dette er noe som er overalt i samfunnet, og som vi må ta et oppgjør med. At saker om seksuell trakassering har dukket opp i eget parti, er selvfølgelig en veldig trist sak. Det var helt rett av Dag Rønning å trekke seg, sier Borch til Nationen.

Borch sitter i dag på Stortinget for Troms Senterparti, og var leder for Senterungdommen mellom 2011-2013.

– I perioden som leder av Senterungdommen fikk jeg meldinger fra høytstående politikere i andre partier som jeg i dag anser å være seksuell trakassering. Dette har vært tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter. Jeg tror det er veldig forskjellig hvordan vi håndterer det, men jeg valgte å overse disse meldingene. Det er nok mange som ville reagert annerledes, sier Borch til Nationen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter