Folk i nord tror på fortsatt lav rente

I Nord-Norge er folk optimistiske, og tror på fortsatt gode tider og lave renter i 2018.

OPTIMISTER: Folk i Nord-Norge tror at renten vil holde seg lav også i 2018.  Foto: Yngve Johnsen

BANKSJEF: Mona Yttergård i Nordea. 

nyheter

Det sier banksjef i Nordea, Mona Yttergård.

En spørreundersøkelse banken har gjort viser at kun en fjerdedel av kundene tror at renten vil stige i løpet av året. Resten tror den vil stå uforandret.

Ifølge Yttergård er dog de fleste eksperter enige i at det trolig vil komme en renteøkning fra Norges Bank om ikke altfor lenge. Det kan få alvorlige konsekvenser for mange.

– Det er bekymringsfullt at såpass mange som 1 av 10 sier de vil slite med en renteøkning på 2 prosentpoeng, sier hun.

– Dagens lave renter er ikke nødvendigvis er representative for det man må regne med å betale gjennom en avdragsperiode på 20–30 år.

Folk i Nord-Norge tror også at prisen på boliger vil fortsette å gå nedover i 2018.

– 38 prosent tror at boligprisfallet vil fortsette i 2018–særlig menn er skeptiske til den videre utviklingen. Dette er vesentlig svakere enn tilsvarende tall fra i fjor, sier Yttergård.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter