Handlet for 2,3 milliarder kr i Troms

Havbruksnæringen i Troms kjøpte varer og tjenester for til sammen 5,4 milliarder kroner i 2015. Av disse gikk omtrent halvparten til selskaper i fylket.

LUKRATIVT FOR TROMS: Havbruksnæringen handlet varer og tjenester for 2,3 milliarder kroner i Troms fylke i 2015. Av disse havnet 290 millioner kroner i Tromsø.  Foto: Alf Fagerheim

nyheter

Det viser en fersk undersøkelse som er gjort av Nofima på vegne av Næringsforeningen i Tromsøregionen.

I 2015 brukte næringen 2,3 milliarder kroner i vårt fylke, og kommunen som har størst økonomisk nytte av oppdrettsnæringen er Balsfjord. 1,3 av de 2,3 milliardene som næringen handlet for lokalt havnet der.

- Rapporten viser at havbruksnæringen skaper betydelige verdier i form av arbeidsplasser, skatteinntekter og kjøp av varer og tjenester i alle delene av fylket, sier administrerende direktør i Næringsforeningen, Trude Nilsen.

Handlet for 290 mill. i Tromsø

For Tromsøs del var verdien av de innkjøpte varene og tjenestene cirka 290 millioner kroner.

Troms har i dag 150 oppdrettskonsesjoner, det er 877 årsverk direkte knyttet til næringen – hvorav cirka 270 årsverk er innenfor slakt og foredling.

Det største selskapet er Lerøy Aurora med i underkant av 270 ansatte.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter