Vogntog sperret vei på Ringvassøy i nesten seks timer

Vogntoget ble berget og veien åpnet igjen først klokka 19.40.
nyheter

Fylkesvei 302 ved Hessfjord på Ringvassøy er sperret etter at et vogntog har kjørt seg fast rundt klokka 13.30 søndag ettermiddag.

- Vi prøver å få ordnet bilberging til stedet nå. Det har vært noe dårlig kommunikasjon mellom oss og de som skulle utføre bilbergingen så veien har vært stengt en stund, sier operasjonsleder Frode Strende hos Troms politidistrikt til iTromsø 16.30.

- Det er så pass langt ute at vi ikke har vært på stedet selv ennå, men vi får rapporter om at det er vanskelig å komme seg forbi vogntoget.

En tipser melder like før klokka 16.00 at det står rundt 25 biler i kø på oversiden av traileren som ikke kommer seg forbi.

Klokka 16.49 melder politiet om hendelsen på Twitter og sier at bilberging er på vei men ikke forventes på stedet før om 1,5-2 timer. Altså nærmere klokka 19.00.

- Jeg blir provosert når jeg ser at det meldes om at sjåføren ikke har ringt etter berging, for det er ikke sant. Vi hjulpet han og snakket med redningsselskapene, selskapet han kjører for og politiet flere ganger, men det har oppstått en misforståelse mellom Falck og Viking i forhold til hvem som hadde kontrakt med selskapet på bergingsoppdrag og politiet som sier de ikke har mulighet til å rekvirere bilberging i dette tilfellet, forteller en tipser som har stått i kø på stedet siden 13.30 søndag når klokken nærmer seg 19.00.

Klokka 19.20 melder folk på stedet om at bergingsbilen endelig har ankommet stedet og nå jobber med å få vogntoget løs.

19.40 skal vogntoget være løs og trafikken flyter som vanlig igjen.